RSS

Tuesday, November 4, 2014

Zespri’s 14-Day Challenge - Hari ke 9 : Pencuci mulut 'Banana Split Kiwi'


Hari ini task yang diterima ialah dessert menggunakan kiwi. Korang mesti dah dapat agak apa yang aku nak buatkan.Dalam kepada aku ini memang buat benda senang-senang jela. Terlintas terus banana split. Sedapnya kan, lama tak makan. So antara bahan-bahan nak buat banana split kiwi, dah tentulah kiwi, pisang, coklat cair dan ais krim. Boleh je nak tambah coklat cip ke ceri ke candy ke kacang ke. Ikutla kehendak dan tekak masing-masing.


Pisang dibuang dahulu kulitnya dan di belah dua. 


 
Kiwi pun sama juga, potong kulit dan potong isi nya. 


 
Then letak ais krim kat pinggan. Apitkan ais krim dengan pisang yang di belah tadi. Kiwi aturkan di atas ais krim. 


 
Then lepas susun atur tu letaklah coklat cair kat atas. Yummy.. sedia untuk di makan. Teruja nak makan dessert ini, cepat cari bahan-bahan boleh buat sendiri kat rumah. Selamat mencuba. 

Facebook:https://www.facebook.com/ZespriMY
Twitter: https://twitter.com/ZespriSEA
Instagram:http://instagram.com/zesprisea
Youtube:Youtube

1 comments:

TintaMerah said...

Assalamualaikum
Blogwalking di sini..
Nampak sedap nak cuba la..
Hehehe

Jom follow Papaglamz.com
Still newbies

http://www.papaglamz.com/?m=0

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.