RSS

Friday, November 7, 2014

Zespri’s 14-Day Challenge - Hari ke 12 : Ilham dari buah kiwi


Di hari yang mulia ini aku harap pembaca semua sihat hendaknya. Yang tak sihat tu aku doakan cepat sembuh. Rasa tenang je hari Jumaat ini, yelah hari penghulu hari kan. Korang dah makan kiwi belum hari ini. Aduh belum pernah makan lagi? Ish3. Rugi. Pergi cepat beli kiwi. Makan kiwi yang penuh berkhasiat ini.


Ilham apa ye yang aku dapat dari kiwi ini? Sebenarnya benda biasa je pun. Cuma aku baru first time buat. Cuba teka apa? Klunya bagus untuk kesihatan. Hahahah. Bagi klu lagi kombinasi 2 jenis buah, kiwi dan pisang. Ye betul, smoothie kiwi jawapannya. 


 
Trala.. Ini lah dia smoothie kiwi yang dimaksudkan. Korang pernah try tak sebelum ini. Kalau tak try nanti ye kat rumah. 

Bahan-bahan : Kiwi, pisang, yogurt bliss, ais, air perahan limau 
Cara buat dia masukkan semua bahan-bahan ke dalam blender sehingga hancur. Senang je kan. 


 
Facebook:https://www.facebook.com/ZespriMY
Twitter: https://twitter.com/ZespriSEA
Instagram:http://instagram.com/zesprisea
Youtube:Youtube

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.