RSS

Friday, October 31, 2014

Zespri’s 14-Day Challenge - Hari ke 5 :Yogurt Kiwi


Selalu makan kiwi macam tu je dah sedap. Sekali sekala boleh juga try gabungan kiwi dengan benda lain. Kali ini aku cuba campuran kiwi, yogurt dan strawberry. Tengok color dia pun colorful. Aku buat lapisan yogurt pastu letak kiwi pastu saja tambah strawberry. Sesiapa yang suka yogurt mesti suka gabungan macam ini.



Aku memang share menu simple-simple je untuk korang. Bukan apa senang nak buat, senang nak cari. Orang-orang bujang mesti suka punya. Makanan ini ke dah cukup berkhasiat. Korang boleh try la yogurt kiwi ni ye. 

Tips chef : kalau rasa nak guna kiwi dengan masakan panas, tambah kiwi last sekali. Ini untuk mengekalkan kecerahan warnanya. 


 
Facebook:https://www.facebook.com/ZespriMY
Twitter: https://twitter.com/ZespriSEA
Instagram:http://instagram.com/zesprisea
Youtube:Youtube

2 comments:

Iryns Ahmad said...

boleh try...salu duk mkn kiwi mcmtu je..

blogger lelaki said...

huh..saya agak kurang dengan yogurt..huhu

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.