RSS

Friday, October 24, 2014

Pertandingan “Malaysia International Yo-Yo Open” 25-26 Oktober 2014


Yo-yo ini dulu masa kecil-kecil dah ada orang main. Aku tak reti main tengok jela. Tapi dari permainan suka-suka Yo-yo ini boleh jadi satu permainan berperingkat hingga antarabangsa. Wow. Hebat juga penangan Yo-yo ini. Sapa yang suka atau berminat dengan game ini boleh datang ramai-ramai meriahkan pertandingan ini.


Pertandingan ini adalah kerjasama antara Syarikat Permanian “Duncan Toys” dengan butik Showroom, Hundred% dan Stussy KL.Pertandingan akan diadakan di butik Hundred% Kompleks beli-belah Lot 10 dari 25hb hingga 26hd Oktober 2014. Pertandingan julung kali ini merupakan pertandingan sukan yo-yo yang pertama diadakan di Malaysia. Kita juga akan mempunyai peluang untuk menyaksikan peserta-peserta dari Asia Pasifik. Peserta dari Singapura, Indonesia, Thailand malahan Jepun akan bersaing untuk menunjukkan kehandalan mereka mengendalikan Yo-yo. 

Terdapat dua bahagian dalam pertandingan ini iaitu bahagian “Single A (1A)” dan bahagian “Y”. Di bahagian 1A, pemain perlu menunjukkan ketangkasan masing-masing dengan hanya menggunakan satu tali yang panjang biasanya memerlukan kepintaran untuk memanipulasi tali tersebut. Manakala untuk bahagian Y, adalah pergabunggan beberapa kombinasi tangkas yang memerlukan peserta yang lebih lincah. Hadiah utama bernilai USD 1000 menanti peserta-perserta tersebut. 


 
Mengenai Duncan Yo-Yo 

Ditubuhkan pada 1929, Duncan telah membina reputasi sebagai syarikat nombor #1 untuk yo-yo. Selama 85 tahun, Duncan telah memberi tumpuan untuk mengeluarkan barangan permainan yang berkualiti tinggi untuk pembelajaran dan rekreasi. Untuk maklumat lanjut,lawati laman sesawang mereka di www.yo-yo.com 

Mengenai Hundred% KL 

HUNDRED% adalah salah satu butik gaya hidup premium. Dengan barisan kasut premium seperti Nike NSW, Kobe Line, Lebron, Kevin Durant dan jenama Air Jordan, ditambah dengan beberapa jenama gaya hidup yang lain. Selain itu, HUNDRED% juga mempunyai beberapa jenama streetwear yang terkenal di dunia seperti “Undefeated”, “Stussy” dan “Us Versus Them”.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.