RSS

Monday, August 12, 2013

Cabaran Zespri Kiwifruit: Sedapnya Zespri kiwifruit


Memang tak di nafikan kelazatan Zespri kiwifruit. Sebelum rasa tu dalam fikiran aku mesti masam. Tapi sangkaan aku meleset sekali. Yang Green Zespri kiwifruit memang kena tunggu masak dulu baru best. Nak tahu masak ke tidak rasa buah tu keras ke lembik. Kalau keras lagi memang kena peram dulu. Satu tips nak bagi cepat masak, letakkan buah kiwi tu dekat dengan buah pisang.


Yang isi buah Sungold Zespri kiwifruit tak payah nak peram-peram lagi. Masuk dalam peti, makan sejuk-sejuk sedapnya. 


Isi dalam untuk Green Zespri kiwifruit color hijau, yang Sungold Zespri kiwifruit color kuning. Rasa dua-dua sedap, memang manis. Sesuai di makan oleh semua lapisan umur, makcik takde gigi pun boleh makan tau. 

Kesimpulan cuba sekali nak lagi. Memang sedap tak hingat!!

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.