RSS

Tuesday, August 13, 2013

Cabaran Zespri Kiwifruit: Menyumbang kepada kesihatan pencernaan baik


Hari tu aku ada share pasal kandungan kiwi ni yang sangat superb. Kali ini aku nak share sesuatu pasal kiwi. Yang ini memang penting lagi-lagi untuk mereka yang mengalami masalah penghadaman. Kiwi boleh menyelesaikan masalah korang.  

Aku dah try sebelum ini. Time pose memang aku jarang buang air tapi lepas makan kiwi terus selesa di buatnya..huhu.. faham-faham jela. Kiwi ini dapat membantu masalah diabetes, tahap kolesterol darah dan kawal berat badan. 


Kandungan unik Actinidin yang terdapat dalam kiwi membantu memecahkan protein. Selain itu kiwi juga dapat mengurangkan rasa kembung, membantu pertumbuhan bakteria baik dan merencatkan bakteria berbahaya. 

Tips yang baik ini jangan di sia-siakan. Kalau boleh kongsi dengan rakan semua. Maklumat lanjut boleh layari http://www.zespri.com.my

1 comments:

Jard The Great said...

hehehe.. ko promote zespri pulak ek. leh dpt sampel tak? =P

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.