RSS

Friday, August 2, 2013

Cabaran Zespri Kiwifruit: Kiwifruit Smoothie


Time puasa-puasa ni tengok pula Kiwifruit Smoothie memang terliur rasanya. Tengok color dia hijau menggiurkan. Sabar ye.. Nanti boleh buka minum air ni. Penuh berkhasiat. Macam-macam kita boleh buat dengan kiwi ini selain makan begitu sahaja. Salah satunya adalah smoothie.


Tadaaa.. Ini air kiwi cubaan aku. Kalau compare dengan yang atas tadi memang beza la. Yang ini resepi aku sendiri berasaskan buah kiwi. hehe.. Cakap banyak pula kan. Actually tak berapa nak menjadi pun smoothie nya. Takpela belajar lagi ye. 


 
Meh aku share kan cara nak buat Tropical Smoothie yang best. Nanti try ok. Best tau. 

Bahan-bahan 
-2 biji Zespri Green Kiwifruit (kupas dan belah dua) 
-1/2 pisang masak 
-1/2 kiub tembikai susu 
-1/2 cawan jus epal 
-100g yogurt 

Cara 
- Masukkan semua bahan dalam blender 
- Blend sampai smooth 
- Siap!!!!

1 comments:

Iylia said...

sy suka kiwi+strawberry+honey. Yumm!!

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.