RSS

Tuesday, July 30, 2013

Nafas lebih segar di bulan Ramadan dan Aidilfitri


Tingkatkan kesihatan mulut anda sepanjang Ramadan dan Aidilfitri dengan Listerine Natural Green Tea. Tiada lagi masalah mulut berbau ketika berpuasa yang disebabkan tidak makan dan minum. Selain dapat mengekalkan kesegaran nafas anda, Listerine Natural Green Tea dapat hindari gigi berlubang sepanjang bulan Ramadan. Hanya dengan berkumur menggunakan cecair Listerine ® Natural Green Tea sebelum dan selepas sahur.

Listerine® Natural Green Tea diperkaya dengan rasa teh hijau yang menyegarkan dan mengandungi 2 kali ganda* lebih fluorida untuk melindungi gigi daripada berlubang. Fluorida diketahui dapat mengelakkan kerosakan gigi, serta dapat meningkatkan ketahanan enamel terhadap penghakisan (akibat pendedahan kepada asid melalui pengambilan makanan atau minuman yang mempunyai kandungan gula yang tinggi). Ia juga meningkatkan kadar remineralisasi, dan dapat membunuh bakteria pada plak yang sentiasa terbentuk pada permukaan gigi. 

Catechin merupakan antioksida yang kuat dan dapat mengurangkan aktiviti bakteria, manakala tannin pula menghalang pembentukan plak.
 
Apabila bercakap tentang memberikan gambaran yang baik akan diri sendiri, pelakon dan hos TV Irma Hasmie yakin bahawa mempunyai nafas yang berbau segar amat penting. “Mengekalkan nafas segar bagi saya adalah amat penting, jadi saya berkumur dengan Listerine® dua kali sehari and ia juga membantu untuk mencegah gigi berlubang. Apa yang paling saya gemari tentang kumuran ini adalah ia tidak pedas, dan baunya pula begitu menyegarkan. Saya terkejut apabila mendapati bahawa nafas saya kekal segar beberapa jam selepas berkumur!” kongsinya dengan teruja. 

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Listerine® dan produknya, layari dan klik ‘like’ di laman Facebook Listerine® Malaysia di www.facebook.com/ListerineMalaysia.

1 comments:

Ira said...

br selesa kan kalau bau nafas segar.. :)

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.