RSS

Tuesday, July 17, 2012

Ramadan Buffet, Silka Maytower Hotel Kuala Lumpur


First time aku dapat jemputan untuk Preview Ramadhan. Ciklilyputih bawa aku merasainya sendiri. Bab makan-makan apa lagi memang on je. Jimat sikit duit poket. Aku berpeluang merasai makanan di Silka Maytower Hotel. Makanan yang ditawarkan adalah bertema ala kampung. Nasib baik bukan ala Jepun hehe. So memang favourite aku.  

Kat sini macam-macam lauk kampung boleh dapat tapi yang bestnya asam pedas. Macam-macam asam pedas yang ada. Aku ni kan orang Melaka. Memang tak boleh dipisahkan dengan asam pedas.huhu. Jom kita layan apa yang ada kat sana. 



 

Rendang Daging 


 
Sup ekor


 
Asam Pedas Ekor

 
Gulai ikan masin dengan nenas 


 
Udang Masak Percik 


 
Sotong Masak Kicap 

 
Daging Salai Masak Lemak Cili Padi 


 
Ikan Keli Masak Berlada 


 
Lemang 


 
Ketupat 


 
Ketupat Palas 

 
Aku dah rasa semua asam pedas. Penuh pinggan weh. 


 

Tengok muka aku tu, seronok kan. Yummy! 

Tarikh: 21 Julai - 18 Ogos 2012 
Masa: (Isnin– Ahad) 6.30 pm - 10.30 pm 
Harga: RM75 ++ setiap seorang (Dewasa), dan RM30 ++ setiap seorang (Anak) 
Offer: 50% discount untuk (7) hari pertama dan (7) hari terakhir bulan Ramadhan . 

For tourists and guests eager to experience the true sense of Ramadan - the food, culture and shopping - Silka Maytower Hotel & Serviced Residences is offering a Ramadan Room Promotion from 21 July – 18 August 2012, with standard room rate of RM130.00++ per room night and deluxe room for an additional RM30.00 ++ both inclusive of Sahur meals for 2 persons. 

For reservations, kindly contact: +603-2692 9298, or email: reservation.maytower@silkahotel.com. 

P/S: Seronok juga dapat buat food review ni. Insyaallah ada lagi lepas ini. Product review ada banyak lagi tak buat..huhu.. Korang stay ye

4 comments:

hazman aka species1980 said...

perghhh... memang pesta lauk asam pedas nie... sampai ekor lembu pun diorang buat asam pedas....hahahaha

Nurul Akmal said...

Waaa bestnyer..

Salam Ramadan & selamat berpuasa Zuriey..

Nadot said...

Ingat slame ni leh buat asam pedas gune lauk ikan n ayam je... Rupenye semua pun bolehh.. Nmpk sedap sangaat sume.. Wpun dah buke pose, mcm lapar balik.. Hehe

Azham Vsvc said...

La...Zuriey org Melaka rupanya haha...ingatkan org KL...hehehe

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.