RSS

Friday, July 13, 2012

Kenali Zenny Salihuddin,Duta Maxi-Peel Malaysia


First time jumpa dengan Zenny tak kenal pun dia. Pandang pun buat tak tahu je..hehe. Lepas di perkenalkan barula tahu rupanya dia seorang artis merangkap duta Maxi-Peel Malaysia. Dia memang kurang famous sikit tapi dalam usaha meng'famous'kan diri. Masa event kem kecantikan MAxi-Peel, Zenny juga ada berkongsi pengalaman hidup dia dari susah sehingga berjaya. Memang dia seorang yang tidak mudah putus asa. Jom check it out serba sedikit tentang Zenny.

Siapa Zenny? 
-Dilahirkan di Petaling Jaya.Anak kedua dari tiga beradik.
-Mempunyai darah kacukan Cina dan Filipina. Ibunya Cina dan ayahnya berasal dari Filipina 
- Zenny lahir dalam Islam 
- Pernah memasuki rancangan realiti The Biggest Loser Asia 1 dan menang juara kategori rumah 
- Beratnya dahulu mencecah 104kg dan sekarang turun sehingga 72 kg.



Gambar Zenny ketika beratnya 104kg .Cute kan


Zenny banyak bercerita mengenai keadaannya ketika berbadan besar dahulu. Dia sering diejek,diuji dipandang rendah oleh kawan-kawannya di sekolah. Setiap hari Zenny menangis. Zenny juga pernah merasa pelbagai panggilan antaranya Princess Fiona (salah satu watak Shrek). Selain itu, ada juga mempertikaikan kemampuan Zenny ketika naik ke pentas untuk membuat persembahan. 

Rakan-rakan Zenny yang menggalakkan Zenny menyertai The Biggest Loser Asia. Walaupun tidak berjaya sehingga ke peringkat akhir tapi Zenny begitu bersemangat untuk kurus. Zenny memang tidak pernah berputus asa. 

Antara tips yang diberikan untuk kurus oleh Zenny ialah 
 -Conrol Diet 
-Exercise Terbaru 

Zenny telah menghasilkan single terbaru berjudul 'Kau Kau'. Lagu ini ditujukan khas untuk mereka yang pernah memandang rendah padanya sebelum ini. Zenny juga telah menjadi artis rakaman BEAM dan berlakon.


Zenny hadiahkan aku majalah Rapi dimana beliau menjadi cover page. 

Thanks Zenny. Hope u success in what you do. Kita pun boleh ambil spirit dan keyakinan Zenny sebagai contoh.

2 comments:

Azham Vsvc said...

Seronok tgk org2 yg dpt kuruskan badan hehehe....untunglah Zuriey...

Nurul Akmal said...

1st time kenal Zenny nih.. ketinggalan zaman sungguh nurul kan.. :(

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.