RSS

Saturday, June 23, 2012

Teh Hijau Asli Listerine , Kuasa Semula Jadi Menentang Gigi BerlubangJenama ubat cuci mulut paling laris Malaysia, Listerine® memperkenalkan satu rasa sederhana dan menyegarkan yang menggabungkan kuasa pembersihan dalam formula Listerine® dengan faedah-faedah semula jadi teh hijau. Listerine® Natural Green Tea terbaru dirumuskan untuk membantu mengukuhkan enamel gigi lemah, sementara membentuk perisai membuatkan gigi lebih tahan rongga.

   


Bahan utama dalam ubat cuci mulut Listerine Natural Green Tea ialah minyak dengan agen antimikrob terbukti berkesan bersama dengan dos berganda fluorida untuk membantu sebagai perisai perlindungan pada gigi menangkis rongga-rongga. Fluorida terkenal menghalang kerosakan gigi tetapi dengan kajian baru-baru ini, ia menunjukkan bahawa ia boleh lakukan lebih dari itu. Ia sebenarnya menambahkan rintangan enamel untuk membantu menyekat nyahgalian atau menghakis gigi (disebabkan pendedahan untuk asid, seperti penggunaan gula dalam minuman atau gula-gula), meningkatkan pemineralan semula , dan membantu membunuh bakteria plak biofilem yang sentiasa membentuk di permukaan gigi kita. 


Rahsia bagi keajaiban teh hijau ialah katekin, yang berkesan untuk menghalang aktiviti bakteria, terutama rongga yang menyebabkan bakteria. Bakteria ini menghasilkan satu asid yang menghancurkan tisu-tisu gigi dan merosakkan dikenali sebagai karies. 


Mengapa penting untuk menggunakan ubat cuci mulut? Memberus gigi anda sendiri mungkin tidak mencukupi. Kajian baru-baru ini menunjukkan bahawa 90% rakyat Malaysia masih menghidap kerosakan gigi, walaupun apabila mereka berus gigi mereka dengan tekun setiap hari. Ini kerana terdapat tempat-tempat yang tidak diberus dengan berus gigi. 


Listerine® membunuh sehingga 99.9% bakteria yang menyebabkan nafas yang busuk, plak dan gingivitis – dengan rasa Natural Green Tea terbaru Listerine, anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada mereka. 


Listerine Natural Green Tea baru boleh didapati dalam pembungkusan 250ml and 750ml. Dapatkan hari ini dari kedai-kedai utama seluruh negara.


P/S: Boleh la try lepas ni, selalu guna yang Cool Mint je.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.