RSS

Wednesday, May 16, 2012

Periksa rumah sebelum keluar

Dapur sapa la ni..huhu..Cilok sat gambar ye..

Alhamdulillah, mak aku selamat pergi dan pulang dari umrah. Seronok je masa sambut mak kat KLIA hari tu. Mak pun ceria dan sihat. Lepas 2 hari ada kat Malaysia baru mak demam tapi dah sembuh la hari ini.Mungkin sebab cuaca agaknya. Memang terasa masa ketiadaan mak, terutama pada ayah la..huhu  

Adalah ole2 sikit mak bawa balik Mekah. Alhamdulillah aku dapat sehelai jubah, lama dah ngidam. huhu. Aku nak cerita masa ketiadaan mak aku ada satu peristiwa yang berlaku. Nak tahu apa? Ayah aku dia jerang air lepas tu lupa nak tutup sampai dia balik air dah kering. Nasib la tak jadi apa-apa. Orang laki ni memang bab kerja rumah gitu tak alert agaknya. 

Masa kejadian memang tiada sapa la kat rumah. Itu yang bila ayah balik dia baru perasan. Nasib ada lagi rumah tu. Ayah aku tak cerita pun pada mak. Tapi mak dapat tahu bila nak masak tengok dapur bertakung dengan air. Baru kantoi apa ayah aku wat. Apa lagi kena meleter la dengan mak aku..huhu 

Moral of story sebelum nak keluar cek satu rumah dulu ye especially yang tinggal seorang diri. Memang bahaya oo. Dulu ada kebakaran kat area rumah akak aku pun sebab lupa nak tutup plug. Jangan main-main dengan benda ini. Ingat tau semua.

3 comments:

Kie-yu said...

ishh..bahaya tu.nsib bek tak jadi pape kan. Lucky. Pasni kna tgk dapur gas btul2..Q pn kdg2 pelupa jgk. Hehe.

Ira said...

alhamdulillah.. mak zuriey selamat sampai. insyaAllah..lps ni zuri plak g umrah ek..
nasib baik x jd apa2.. mmg org lelaki ni kurang alert skit. tp kita org pempuan pn ada masanya lupa jgk. tmbh plak keje tu dia x biasa buat, tiba2 dia buat mmg lupa la. klu pempuan, da biasa jerang air. so lupa tu kurang skit la..

hazman aka species1980 said...

Kena cuba praktis hari2x double check semua suis lampun tutup sebelum kuar... tambah2x nak kuar makan untuk slot HAZMAN vs FOOD... hehehehe

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.