RSS

Friday, September 9, 2011

Cukai 6% tambah nilai prabayar dan pek permulaan prabayar


Macam-macam cukai lah kat Malaysia ini. Dapat gaji banyak habis bayar cukai je. Yang terbaru talian telefon mudah alih prabayar dan pek permulaan prabayar baru di negara ini bakal dikenakan caj bagi cukai perkhidmatan sebanyak enam peratus berkuat kuasa 15 September ini.

Perhatian kepada pengguna prepaid jangan terkejut pula bila beli topup lepas ini. Lepas ni nak topup RM10 kena bawa duit syiling 60 sen sekali.

Banyak pakai duit sekarang ini. So, kalau nak elak beli harga topup RM10.60 tu kena beli borong banyak-banyak topup hari ini. Susah-susah sangat tak payah pakai handfone, guna public telefon je. Tapi sekarang ini macam kurang je nampak public fon.

3 comments:

*rainyscream* said...

itula pasal. topup pun ada cukai. my dad cakap kerajaan dah pokai, sbb tu semua nak cukai. lawak je bila topup ada cukai. topup???adooi

Run Away♥ said...

mati mcm ni kan....

- zuriey - said...

*rainyscream*: nak taknak kena la terima
Run Away♥: 2la pasal

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.