RSS

Sunday, August 21, 2011

Turun! Turun Rumah terbakar


Satu pengalaman bagi aku pagi semalam. Tepat jam 3 lebih aku dikejutkan kakak aku. Dia suruh bagun dan kata rumah terbakar. Anyway aku bermalam di rumah kakak aku semalam. First time aku terlibat sekali dengan kebakaran. Jangan panik, bukan rumah kakak aku yang terbakar tapi rumah orang lain yang satu blok dengan kakak aku.

Bila semua ahli keluarga dah bangun kitorang pun cepat-cepat turun tangga dari tingkat 9. Keluar sahaja rumah memang asap dah berkepullah. Terbatuk-batuk kami dibuatnya.

Time tu memang tak bawa turun apa lah. Baju pun pakai baju tidur, memang masing semua fikir nak turun segera. Memang fikir macam-macam masa tu.

Alhamdulillah semua selamat dipadamkan. Kejadian berlaku di tingkat 1. Bomba? Lepas penduduk dah padamkan api baru nampak batang hidung bomba. Kira lambatlah bomba tu sampai.

Masa tu memang semua orang tertanya-tanyalah. Ingatkan kakak aku kejut sebab nak bersahur.Nasib baik semua orang selamat. Punca kejadian masih tidak diketahui.

Pengalaman betul time aku datang rumah kakak aku pula jadi kebakaran ini.Tuhan nak bagi aku rasa agaknya..hehe..Fuhh..Lega bila semuanya selamat.

10 comments:

i.Alyaa said...

isyhh..kalau kita pn kita panik..
Alhamdulillah,selamat.. =)

topan said...

wah!!!! pengalaman betul la.... saya dulu pun pernah alaminye.. hhihihhiii

Azham Vosovic said...

Hahaha, nasib baik sempat padamkan...

NICK IRFAN said...

rumah apastment ke?

- zuriey - said...

i.Alyaa: blur gak masa dikejutkan
topan : yeker..syukur xde pape
Azham Vosovic: 2la nasib tak merebak dgn cepat
NICK IRFAN : a'ah nick

H.J said...

pengalaman berguna ni..kena catat dalam diari tu

Run Away said...

wah...bahaya kan...;d

azman said...

Hai Zuriey...jumpa kat enak kl semalam :)

Ira said...

alhamdulillah, mujur api sempat dipadamkan. kebakaran tgkt 1, nsb baik leh turun lg ek.

- zuriey - said...

H.J: 2la catat dalam blog
Run Away: 2la nasib ada org sedar
azman: hai azman
Ira: 2la..kawasan tangga leh lalu lagi

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.