RSS

Monday, July 18, 2011

Di sebalik tabir foto sesi bersama Maybelline-REMAJA



Rasa seperti bermimpi. Sebelum ini aku pernah bagi tahu kat entry sebelum-sebelum ini yang aku berpeluang merasa 1 profesion baru. Inilah profesion tersebut, jadi model. Memang aku tak percaya sahaja pada mulanya. Mana tidaknya, rupa tidak ada, body tak menarik, tinggi lagi lah tak menepati syarat langsung. Mulanya Connie Ng,Sr. PR Manager Loreal Malaysia call aku untuk mendapatkan persetujuan dari aku then dia bagi detail kat email.

Teruja tak terkata, walaupun diberitahu 2 hari sebelum kejadian. Bagai nak rak aku prepare baju dan kasut untuk fotoshoot ini. Aku memang tiada baju berwarna seperti diminta. Pening juga kepala ini.



Inilah pakaian yang aku bawa untuk sesipa fotografi ini. Connie sediakan iron untuk aku takut baju berkedut. Terharu betul aku.


Aku, Connie(berkata mata) dan Ju Remaja memilih padanan baju yang sesuai untuk di pakai. Setelah puas berbincang inilah pakaian yang dipilih.


Lepas tu, aku pun tukar pakaian. Then sesi make over pula.. Cindy as jurumekap pada hari tersebut.


Cindy ini freelance jadi jurumekap untuk Maybelline New York. Masa makeup ini, Cindy mula kan dengan mata then baru ke muka menggunakan produk Maybelline New York.


Inilah hasil makeover. Amacam ada perubahan tak? hehe Natural beauty, makeup tak terlalu tebal.


Then mulalah sesi fotografi. Terketar gak tangan dan mulut aku. Yela first time ini buat fotoshoot, nervous habis. Memang mula kaku juga lah, lama-lama tu dah boleh sesuaikan diri.


Antara gaya yang aku tampilkan. Memang tak reti sangat pose. Yang tahu sengih jelah..hehe.Ini aku menggayakan product terbaru Maybelline New York. Nak tahu produk apa? Sabar nanti pasti tau.


Sebelum balik ambil gambar dengan mereka yang banyak membantu dalam fotoshoot ini. Dari kiri Connie(L’Oréal), Nik(Remaja), Ju(Remaja), Abang fotografer(Remaja) dan Stanley(Maybelline New York).


Yang ini Syuib merangkap fotografer aku. Gambar-gambar ini semua dia yang ambil.


Sangat enjoy datang ke L’Oréal Malaysia ini. Layanan diorang semua tip top. Hope berpeluang datang ke sini lagi. Anyway thank you so much kepada semua yang menjayakan fotoshoot ini.

Anyway ada lagi yang aku nak cerita tapi tunggu 1 Ogos ini. Kenapa 1 Ogos? Nak tahu kena datang blog aku nanti. Tungguu..

18 comments:

Lorna said...

wahhh tahniah yer zue..
glemer arr pasnih :) ehehe...

CikLilyPutih said...

wah makin glame zueri pas nie ek... hehehhe tak sabo nak tunggu remaja nanti lah

Fitrihadi said...

wah jadi model ar.. kelas gitu hehehe

NURUL AINI NORAZMAN said...

wahh bestnye.. nak jadi model jgak.....=))

Azham Vosovic said...

wah... best giler! jeles ah! hahaha

muz said...

tahniah, makin popular lah lepas ne...hehe

kak ina kl said...

tahniah zurie..
amboi skrg ni syuib dah jadi pa kamu ek

HAKMI said...

nak otograf....

JMR said...

uiks..dah up jadi model lak..1ogos kena cari remaja nih...:-)

- zuriey - said...

Lorna: tq..takla glamor pun
CikLilyPutih: beli tau kak remaja ogos ni
Fitrihadi: hehe..rezki namanya tu
NURUL AINI NORAZMAN: jom ramai2 jadi model
Azham Vosovic: bsk lusa rezki u lak
muz: takdelah..bese je
kak ina kl: takla kak..kawan je..mana ada pa
HAKMI: bak kertas..hehe
JMR : tq..jgn lupa cari tau

daiflora said...

pergh..bangga aku cmnie..mkin glamer rumet ak nie..heeheh

Acik Erna said...

zuriey..tahniah dari acik.

Kalamhati said...

tahniah zuriey..all de best!=)

farra-eng said...

artis2 hehehehe

Darkbatman said...

2 dia model kita.. best woo dpt ngn maybelline.. hmm.. berblog pun byk advantage kan? btw, nampak lain dr biase. kehkehkehhh

- zuriey - said...

daiflora:hehe..mekasih
Acik Erna & Kalamhati: thank you
farra-eng: retis la sgt
Darkbatman: tq..aie lagi dahsat..lain ke? hehe

akuzle said...

wah3... modelling blogger... mmg lawa make-up tuh... masuk Remaja yea? tebaekkkk!!!

*rainyscream* said...

wow wow wow!!! bestnyer dapat photoshoot. sy selama ni xpernah lagi. *tak da ke orang nak offer ke??? T-T* ahahaha

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.