RSS

Monday, March 28, 2011

Tak payah pergi report polis jika hilang myKad


Aku pernah rasa hilang myKad sebelum ini. Memang sangat menyusahkan masa tu. Yelah cuba bayangkan kalau seseorang tu kena ragut. Dahla dalam kesusahan lepas tu macam2 yang perlu dilakukan. Kalau hilang duit yang sikit tak payah lah nak report kan. Bukan apa, polis pun aku rasa malas nak layan masalah ciput macam tu.

MyKad tu memang penting, itu yang membezakan kita dengan pendatang asing.Lepas ini kalau hilang MyKad boleh terus mohon ke Pejabat Pendaftaran. Yang hilang pasport pula boleh terus mohon di Jabatan Imigresen.Tak payah susah-susah pergi melapor di balai polis. Ringan sikit beban polis dan beban kita..hehe

5 comments:

NICK IRFAN said...

cte pasal my kad ni sy x buat lagi yg baru last dulu masa darjah 6...

azi nur said...

eh nick irfan samela kite...xtukar lagi..walaupoon udah tue...hahaa

- zuriey - said...

NICK IRFANa; yeker..dahsatnya g tukar
azi nur: ish3 sama cam nick rupanya

cacing said...

hahahah.... cacing nak ic ni!! ada gambar mr bean tu!

- zuriey - said...

cacing : ambillah..

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.