RSS

Saturday, January 1, 2011

[Review Digi iPhone4]: Photo from iPhone4

Keistimewaan kamera iPhone4 ialah kamera 5 megapixel, 5 kali zoom bersama dengan HDR(high dynamic range) yang membuat gambar lebih jelas. Selain itu terdapat LED flash yang digunakan ketika mengambil gambar di waktu malam atau ketika kurang pengcahayaan. Jom tengok gambar yang aku ambil menggunakan iPhone berlainan situasi.



Nampak tak beza antara 2 gambar ni. Sebelah kiri nampak lebih cerah dan jelas disebabkan HDR. Ini bukan aku edit kat photoshop tau memang dua2 gambar diambil dari iPhone.


Gambar waktu malam (kurang cahaya). Adik aku yang memang gila bergambar.


Gambar yang bergerak memang tak berapa cantik. Ini pun berapa kali take. Anak buah aku yang comel, Iman Darwisy.


Gambar menggunakan kamera di depan. Ini gambar bersama ofismate.

Kekurangan iPhone4 ni gambar yang di zoom memang tak cantik. Nampak pecah-pecah. Takde pula gambar zoom yang aku nak tunjukkan,aku dah delete sebab tak cantik. Gambar yang bergerak pula sama juga, kamera iPhone4 bukan kamera anti-shake. Kesimpulannya kamera iPhone4 ini memang jauh lagi baik dari iPhone3 tapi masih ada yang perlu dibaiki lagi di masa hadapan.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

2 comments:

NICK IRFAN said...

cantiknyer... menarik brapa ratus klu nk beli ek?

- zuriey - said...

NICK IRFAN: bukan berapa ratus berpa ribu la

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.