RSS

Tuesday, January 25, 2011

Pagerank naik di tahun baru,2011



Lama dah tak cek Pagerank untuk blog ini. Tahun lepas 2,3 kali cek tapi tetap maintain 1. So tetiba rasa gatal tangan pula nak cek untuk tahun ni. Mula-mula memang budget still the same tapi alhamdulillah dah naik 1 anak tangga.

Aku pun taklah berapa faham pasal Pagerank ni tapi Denaihati selalu publish kat entry dia pasal ni. Aku mula tahu pasal pagerank ni pun dari blog dia. Denaihati punya pagerank maintain 4. Memang dahsat lah.

Sini aku nak share sikit pada sesiapa yang tak tahu pasal Pagerank ni. Aku pun taklah pandai sangat, still terkedek-kedek lagi. Jadi meh kita tengok info yang diberi oleh Tutorial Blog mengenai pagerank ni.

PageRank (PR) adalah nilai/angka yang diberikan oleh google terhadap suatu website. Page rank juga termasuk bahagian dari SEO dan merupakan salah satu faktor penting dalam menentukan ranking website pada hasil pencarian google selain dengan pengoptimalan keyword.Nilai yang terdapat pada pagerank terdiri dari 0-10.


Tips yang aku dapat nak tingkatkan pagerank ni, kena ada banyak backlink yang berkualiti dan kena rajin update blog setiap hari. Entry perlu yang original bukan copy paste dari sumber yang lain. Siapa yang belum cek Pagerank lagi, boleh cek kat SINI.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

10 comments:

Anonymous said...

I love zuriey86.blogspot.com! Here I always find a lot of helpful information for myself. Thanks you for your work.
Webmaster of http://loveepicentre.com and http://movieszone.eu
Best regards

lunaticg said...

Salam kenal.
tahniah sebab dapat naik Pagerank.
tahun ni saya turun dari Pagerank 4 kepada PR3. Adoooi....

CikLilyPutih said...

la k lily pun tak check lagi lah.. dulu masa blogspot dan PR3. skrg nie dah dot com lamabt sket naik la kot kan.

kak ina kl (1) said...

tahniah..mesti senyum simpul cam akak gak..

aliesha kirana said...

tahniah2..hehehe~

Farhan Zulhusmi said...

thanz 4 your informayion...leh lah cek leps nie....
thanz erk...

azzey said...

camne nak cek ek?

Just said...

i pun PR2 tp bile i gatal tgn nk tuko url trus PR1! haishhhhhh

HaNTwO said...

Pokcik nak try la :)

- zuriey - said...

Anonymous: thanks for your support..i support u2
lunaticg : salam kenal..yeker..takpe jgn putus asa..hebat awak ni
CikLilyPutih: a'ah kalau tukar domain selalu jatuh balik
kak ina kl (1): mestilah kak..seronok2
aliesha kirana: tq
Farhan Zulhusmi: welcome..cekla ye
azzey : ada link saya bgi..tak pun taip je kat google Page Rank
Just: yeker..takpe leh naik pasni
HaNTwO :try pakcik jgn tak try

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.