RSS

Sunday, January 30, 2011

Ipad menggantikan buku teks di Singapura. Malaysia bila pula?


Aku baru tahu berita pasal ni, itu pun secara tak langsung tengok tv Berita Adik di TV9. Bila aku search kat Google rupanya dah lama sebenarnya isu ni tahun lepas lagi pelajar-pelajar di Singapura dah menggunakan Ipad sebagai ganti kepada buku teks mereka. Nampak ketinggalan juga aku bab ni.

Sekolah Tinggi Perempuan Nanyang membelanjakan kira-kira RM320,500 membeli 50 unit iPad untuk 140 pelajar serta 10 guru dalam projek percubaan berkenaan.Pengguna iPad diberi kemudahan sambungan ke Internet untuk memuat turun bahan bacaan dan pembelajaran yang diperlukan.


Mampu ke kerajaan Malaysia nak sediakan fasiliti sebegini. Mahu kena naik lagi cukai nanti. Barang pun naik juga sebab nak cover beli Ipad ni. Singapura memang maju boleh sediakan kemudahan canggih begini kepada pelajar. Jangan di salah gunakan sudah, yelah siap ada access internet lagi tue.

P/S: Aku yang dah kerja ni pun tak merasa guna ipad lagi..huhu


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

3 comments:

sfatimahzj said...

susah..rakyat malaysia punya tingkat pendapatan tak sama macam singapura..jauh lagi ketinggalan walaupun malaysia lagi banyak sumber alam..hmm

Dewi Batrishya said...

wow.. Singapore is moving ahead of us..
I can't imagine students using iPad in schools.. (not anytime soon anyway)
Abes jahanam la iPad tu.. huhuhu

- zuriey - said...

sfatimahzj : tue la
Dewi Batrishya: rasanya dapat kat budak sek malaysia duk facebook je la

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.