RSS

Monday, January 31, 2011

Hilang kepercayaan buat transaksi online


Aku dah mula meragui transaksi online bila dengar kisah ofismate aku. Tak sangka dalam sekelip mata duit hilang begitu sahaja. Kesian dengar cerita dia. Baru nak bayar duit rumah untuk bulan ni tapi duit dah lesap. Kalau aku mahu menangis tapi kakak ni nampak tabah juga menghadapi dugaan ini.Boleh gelak-gelak lagi.

Cuba bayangkan hari ni baru 31 Januari, baru nak masuk bulan Februari macam mana kakak tu nak survive untuk bulan ni. Duit yang ditinggalkan dalam bank hanya RM60. Kisahnya begini..Kakak ni nak pergi bayar duit rumah untuk bulan ni kat Maybank. Lepas tue kad atm dia tiba-tiba kena blok sebab masuk password salah. Then bila try balik buat transaksi orang Maybank kata duit tak cukup then ada transfer yang tak valid. Rupanya tranfer guna Maybank2u pada 27hb telah dilakukan tapi bukan oleh kakak tu.

Siapa punya kerja la ni. Tak baik buat orang camtu kan. Aku dah mula rasa ragu-ragu nak buat transaksi online lepas ni. Tak pasal-pasal duit kena kebas. Dahlah memang setiap bulan aku buat bayaran semua guna online.. Hati-hati ye,lagi satu jangan sesekali klik email spam bank. Sangat bahaya. Bank memang takkan hantar email untuk sebarang urusan online. Ingat tu!

Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

8 comments:

Kancilbiru said...

makk aii takut gak tu...huhuhu

bukankosong said...

actually sy pun nk wat on9,tp kenangkan yg nih tu yg cuak.Nasib baik bank tu dekat je ngn umah kalau tak kena rr.Tp busan cue pjg2nih

Dewi Batrishya said...

Eya. sgt scary kalo kna cmni..
Dpt rs apa yg akak tu rasa. adehs..
Apahal la makhluk2 terkutuk ni nk cr mkn ngan cara yg paling hina...
Thanks for the reminder.. :)

Farhan Zulhusmi said...

yaallah...kesianya....xpe...xde rezeki...nak buat macam mane kan??emm...ada hikmahnya tu...

Solehah said...

akaun saya memang online. so mmg online je apa2.risaunya.

azzey said...

Risau plak nak guna servis online klu cam gini....

NICK IRFAN said...

nmpknye kena berhati2 lps ni

- zuriey - said...

Kancilbiru : itulah risikonnya
bukankosong : nak beratur panjang tue lah yang mlas
Dewi Batrishya: welcome
Farhan Zulhusmi:ada hikmahnya
Solehah: samalah kita
azzey: be careful ok

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.