RSS

Wednesday, December 1, 2010

Siang jadi pelajar, malam jadi penyamun


Semalam korang ada tengok tak berita pasal 2 orang pelajar swasta ditangkap kerana menyamun.Kalau tak tengok, boleh baca berita pasal kes ini di SINI. Muda-muda lagi dah buat jenayah, belum habis belajar lagi. Sayangnya kan, apa la yang membuatkan diorang terjebak dengan kegiatan macam ni.

Tak tahulah pelajar dari IPTS mana. Tapi kalau dekat Terengganu banyak ke IPTS. Tetiba teringat masa study kat U dulu. Memang takut nak buat jenayah. Bukan kata nak buat yang besar-besar ni nak balik ponteng kelas pun rasa tak sedap hati. Pernah lah terponteng sekali dua hehe.. Tapi rasa serba salah pula bila ponteng tue. Kalau pensyarah tanya terus menggelabah. Masa ponteng tak ingat pula takut.

Kepada pelajar semua belajarlah betul-betul ye. Jangan menyesal di kemudian hari. Kenangkan jasa dan pengorbanan ibu bapa anda. Mereka mesti nak terbaik untuk anak-anak. Kita pun kenalah buat yang terbaik. Chaiyok!


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

4 comments:

Captain said...

dia ni kerja parttime penyamun...siang cari ilmu, malam cari duit poket... bedebah punya manusia.

Privacy_Resident said...

selaju cara dia menyamun, selaju tu jugaklah makan minum tak halal masuk dalam perut dia!

rossoneri said...

hmm terdesak sgt ke sampai nak menyamun tuh

- zuriey - said...

Captain: banyak lagi keje part time yang leh cari kan
Privacy_Resident : a'ah
rossoneri: maybe

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.