RSS

Wednesday, December 15, 2010

The Season of the Witch is Here

Season of the witch

Movie terbaru yang bakal ditayangkan dipawagam 6 Januari nanti, Season of the Witch. Aku memang suka tengok cerita pasal sihir atau magik ni. Terasa macam kat dunia lain. Tapi kadang-kadang rasa takut dan seram juga bila cerita pasal ahli sihir ni.

Apa yang menakutkan aku mengenai ahli sihir ni:

1. Kebanyakan ahli sihir mukanya menakutkan.Sekali tengok rasa dilanda mimpi ngeri. Memang sinonim ahli sihir mempunyai rupa paras yang menakutkan. Yelah padan dengan kerjanya. Kerja jahat muka mesti jahat.


Kalau jumpa ahli sihir muka macam ni, memang gerenti pengsan. Taubat taknak buat lagi.

2. Nama pun ahli sihir, mesti pandai buat kerja-kerja menyihir ni. Takutnya bila kita minta tolong dengan dia tapi kita balik yang dia sihir. Kira harapkan pagar,pagar makan padi. Tak ke naya tue. Dah elok-elok aman dunia kena pula sihir. Memang takut..

3. Selalunya kalau kerja-kerja menyihir ni mesti nak barang yang bukan-bukan. Yang paling takut dia nak darah kita sendiri sebagai taruhan. Ngerinya, tak rela nak toreh tangan sendiri.


Bau kemenyan pun dah menaikkan bulu roma, belum diminta benda yang bukan-bukan.

Kesimpulannya, sihir dan ketakutan memang tak dapat dipisahkan. Mereka yang berani sahaja berjaya melakukannya.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

9 comments:

a n a s t a s y e a said...

anastasyea pun suka tengok cite2 macam nie. =)

darkbatman said...

mcm best cite ne tp xtau la kan.. biase klau nicholas cage berlakon best jer..hee

Zulfahmi Abidin said...

alahai.relax sudah.cerite je lagipon.^_^

Terkini: Alasan aku tak masuk Amazing Race Asia | Lady Gaga berlakon filem 10 tahun dulu | Berite sensasi jam pukul berape tah aku tak ingat 

Lady SharpShouter said...

aku suka cite gini.kompem aku tgk.uh, aku tp aku slalu tertanya2 nap ade org amalkan sihir.tak takut ke mkn diri nnt.woooo

NICK IRFAN said...

mcm best je cte ni... hehe

mie said...

layan je dulu..
baru leh tau..
heheee

- zuriey - said...

a n a s t a s y e a: yeker..serupala kita
darkbatman: 2la pelakon dia dah best
Zulfahmi Abidin: releks la ni
Lady SharpShouter: diorang tue memang tak takur lansung
NICK IRFAN : macam je kan
mie: baik bos

akmafaizal said...

Suke tgk Nicholas Cage berlakon...since cite The Rock lagi. takkan lepaskan peluang tgk..walaupun shli sihir tu bisa buatkan ku takut nk tgk muke dia..ngerilah..gelilah..yerkkkk... :P

Hanim Mahali said...

Gud Luck! simple and interesting

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.