RSS

Saturday, December 25, 2010

[Review Digi iPhone4]: First impression


Satu sahaja perkataan yang boleh menggambarkan perasaan aku masa dapat review iPhone4 ni, im so excited! Memang ternanti-nanti untuk memegang iPhone4 ni. Sebenarnya dari hari Rabu lagi aku dah ambil iPhone4 ni tapi mesti korang tertanya-tanya kan kenapa aku lambat buat entry review ni.

Sebagai pengalaman pertama menggunakan smartphone ni memang banyak aku tak tahu. Boleh dikatakan jakun jugalah. Masa dapat hari tue rasa blur nak buat apa. Sampai nak on iPhone pun macam tak tahu.


3 aksesori yang terdapat di dalam kotak, cable untuk mengecas dan pindah gambar,Apple USB Power Adapter dengan earphone.

Dipendekkan cerita masa dapat iPhone ni memang tiada sim dalamnya. Aku pun try lah masuk kan sim aku tapi tak boleh. iPhone4 ni punya sim memang spesial menggunakan microSim. Satu hal aku nak kena pergi cari microSim ni. Dahlah tempoh untuk review 2 minggu je. Masa kerja memang tak dapatlah nak cari. Misi aku sekarang mencari microSim beserta topup RM30 (boleh claim nanti..hehe).

So, hari ini aku pergi cari kat Digi Outlet tapi malangnya sim tersebut hanya boleh di dapati di Digi Center sahaja yang mana hanya beroperasi waktu pejabat sahaja. Aduh, satu hal la pula. Buat masa ni aku terpaksa review tanpa sim dahulu.


Tempat letak sim dia pun memang special. Kena ada alat untuk bukanya, macam pencungkil je. Memang secure lah.Baru aku tahu. Terkial-kial juga masa first time membukanya. Al-maklumlah budak baru merasa guna smartphone.



Banyak lagi aku nak kongsi dengan korang, tapi kenalah tunggu di lain entry. Kalau cerita sekarang alamat tak tidurlah aku. Lepas ni aku akan review pasal rekabentuk iPhone yang menawan..Tunggu...


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

4 comments:

iamzulfadli said...

cun! saya misti piley!!!!

http://www.sisiberbeza.com/

NICK IRFAN said...

jelesnyer tgk... hehe

- zuriey - said...

iamzulfadli : pilih jgn tak pilih
NICK IRFAN: saya pun..kalau dapat sendiri bestnya

nur said...

baru nk baca ni..

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.