RSS

Monday, December 27, 2010

[Review Digi iPhone4]: Awesome Design


iPhone4 produk keluaran Apple memang mempunyai reka bentuk yang padan untuk lelaki atau perempuan. Rasanya taklah terlalu besar buat tangan halus aku ni. Berbanding dengan iPhone 3g, iPhone 4 lebih ringan dan nipis. iPhone3 3g juga nampak lebar sedikit dari iPhone4.


Nampak ke bezanya? iPhone4 mempunyai bentuk belakang yang rata manakala iPhone3g mempunyai bentuk belakang yang melengkung. Sensor iPhone4 juga lagi cepat. Korang perlu pandai bermain dengan jari seperti menekan, menggesek, meleret (tap,drag,swipe,pinch,flick or twist) untuk menggunakan iPhone4 ini.


iPhone4 juga mempunyai 2 kamera, di depan dan belakang. Kamera 5 mega pixel di lengkapi dengan HDR (High Dinamik Range) membuatkan gambar lebih jelas dan fokus. Sound iPhone4 juga memang best.



Bentuk iPhone4 ni memang ringkas dan teratur. Oklah sampai sini sahaja, nantikan next entry aku akan cerita keyboard iPhone4 pula, bukan sembarangan keyboard tau.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

8 comments:

Mohamad Hakim said...

iphone 4...

Macam gempak je... Tapi aq rasa Meizu M9 yg akan keluar tahun depan lagi gempak..

5 site untuk belajar photoshop

sw33tdarling said...

rasa cam suka ngan iPhone tapi takleh dah nak beli henpon...
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

- zuriey - said...

Mohamad Hakim: yeker..teknologi memang cepat je berubah
sw33tdarling: napa takleh beli..takpe slow2

iamzulfadli said...

satu je drawback bagi gua, battery.

http://www.sisiberbeza.com/

nil said...

gmbr jelas, fokus. tu y mau tu. huhu

nur said...

wah
bestnya nampak.. compare dgn sapa punye tu
ALL IN ONE

- zuriey - said...

iamzulfadli : battery memang tahan lama
nil: a'ah..tapi stil ada kurangnya lagi
nur : compare dgn abg nya

darkbatman said...

klau htc bateri x tahan lame.. cpt kong.. nampak smart.. zuriey, nape x gune snap via pc? lg best bleh tau app ape..

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.