RSS

Tuesday, December 28, 2010

Back To School, My Youngest Sister's Story

Minggu depan budak sekolah dah mula pergi sekolah. Kejap je rasanya diorang baru je cuti tup-tup dah buka sekolah. Bukan nak cerita pasal zaman sekolah aku tapi nak cerita pasal karenah adik aku yang nak pergi sekolah.

Biasalah kalau buka sesi persekolahan yang baru, semuanya mesti nak baru. Baju baru, beg baru, kasut baru, stoking baru dan alat tulis yang baru. Minggu lepas aku bawa adik aku keluar pergi beli barang sekolah. Dia ni memang demand betul. Nak kasut All America, beg pula nak yang mahal. Budak-budak zaman sekarang bukan main lagi. Kalau tak belikan nanti muncung sedepa.

Memang belikan apa yang dia nak tapi syaratnya result kena bagus kalau tak semua barang tue akan dibuang. Ada berani! Jadi nak tak nak kenalah setuju dengan deal tu.









Inilah hasil pembelian hari tue. Nasib baik tong-tong belikan barang sekolah adik aku ni, kalau aku sorang je habis lingkup jawapnya.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

3 comments:

sw33tdarling said...

saya dulu, masuk jer tingkatan 4, malu giler nak pakai serba baru on 1st day buka sekolah.. takut kena ejek.... sampai kan redah jer pakai kasut berlubang...
http://zuriey86.blogspot.com/

Lovely Bella said...

hehehhe dah berlalu lame dah zaman skolah.. rindu plak.. :D

NICK IRFAN said...

masa sy dulu 2 thun sekali je beli baju sbb boleh pakai lagi lagipun bdan pun mantain jer... hehe

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.