RSS

Wednesday, December 22, 2010

Acara menarik di Istana Budaya sepanjang 2011


Sejak aku dapat tiket free tengok Cuci The Musical2, memang aku rasa seronok nak pergi Istana Budaya lagi. Alhamdulillah tahun ni 2 kali aku masuk menonton teater dan konsert di situ. Umur dah 20-an baru dapat jejak kaki ke sana. Yang latest tengok Konsert Permata Seni (ni pun free). 2010 akan melabuhkan tirai, 2011 akan menjelma. Jom cek acara yang ada di Istana Budaya 2011 nanti,mana tahu ada yang FREE lagi..hehe

1. J2011... Legenda - 7 – 10 Januari

2. Don Quixoye - 14 – 16 Januari

3. Muzikal Tun Mahathir 2 – 21 – 30 Januari

4. Konsert Keunggulan 33 Tahun Francisca Peter – 5 – 6 Februari

5. Terima Kasih Cinta – 17 Februari – 6 Mac

6. Lat Kampung Boy Sebuah Muzikal – 17 Mac – 3 April

7. Maher Zain – 8 – 10 April

8. West End Stars – 14 – 17 April

9. Wings Opera Hidup Bersama Orkestra Simfoni Kebangsaan – 29 April – 1 May

10. Semalam Di Malaysia D’lloyd – 6-8 Mei

11. Wayang – 13- 17 Mei

12. Swan Lake – 20 – 22 May

13. Muzikal Kenangan Mengusik Jiwa... 60-an – 1 – 5 Jun

14. Teater Salina – 15 – 25 Jun

15. Festival Muzik KL – 1-3 Julai

16. Dreamgirls – 14-24 Julai

17. Konsert P.Ramlee – 8-21 September

18. The Secret World of Nora – 29 September - 23 Oktober

19. Magic Mirror The Musical – 25 November - 4 Disember

20. Semerah Padi – 16 – 25 Disember

Semua best-best tapi aku rasa yang Maher Zain tu mesti mendapat sambutan luar biasa. Rasa macam nak tengoklah, nanti leh bergambar dan face to face dengan Maher Zain. Untung-untung boleh minta no fon dia sekali..hahahaha


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

3 comments:

Lovely Bella said...

aku tgk teater utk cuci jerk.. len aku tak tgk.. aku tgk yg 1st and 2nd.. heheh best!

♥ cik mija ♥ said...

xpernah pigi tenguk teaterr ne...huhu..

- zuriey - said...

Lovely Bella : bestkan..aku tgk yang 2nd je
♥ cik mija ♥: jom kita g ramai2 tahun dpan nak

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.