RSS

Thursday, November 4, 2010

Tutorial : Cara nak tukar 'undefined' kepada tarikh



Semalam member aku,Ira ada tanya pasal cara nak hilangkan 'undefined' kat template. Pada mulanya aku confius juga 'undefined' pe kan. Bila tengok kat template dia rupa-rupanya ruangan untuk tarikh tidak keluar, tue sebab keluar undefined.Aku pun baru tahu pasal ni. Kalau korang tak faham apa aku tulis ni, cuba tengok contoh template kat atas box yang berwarna merah tu, itulah permasalahannya.



Cara-cara nak tukar 'undefined' kepada tarikh yang sebenar.



Ikut seperti dalam gambar rajah,

1. Mula-mula kena login ke blogger. Then klik 'setting'.

2. Klik pada 'Formatting'.

3. Ubah ruangan 'Date Header Format' dan 'Timestamp Format' seperti di atas.

4. Klik 'Save Setting'. Then 'view blog' semula, diruangan undefined akan bertukar tarikh.





Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

1 comments:

Syafrizal said...

bagus tutorial yang mudah bagi mereka yang tidak tahu

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.