RSS

Tuesday, November 23, 2010

Sesat masuk jalan SEHALA...!

Ini memang kisah benar,kejadian yang aku takkan lupa. Memang rasa cuak bila berhadapan situasi sebegini. Peristiwa ni berlaku Ahad yang lepas dalam perjalanan nak pergi rumah kahwin ofismate aku di batang kali. Memang first time aku masuk area situ.

Nak dipendekkan kan cerita aku ikut highway dan keluar exit rawang. Tiba dekat pekan memang berpusing berapa kali. Setiba ada satu jalan tue aku memang tak perasan yang area tue one way. Sepatutnya kena belok kiri tapi masa tue aku terus je. Mula cuak bila tengok banyak kereta lalu menghala aku. Bila perhatikan baru aku perasan yang aku silap masuk jalan one way. Nasib baik tak kena hon, perlahan2 aku berentikan kereta di tepi. Masa tue tak silap ada depan parking sebuah shoping kompleks tapi tak ingat shopping pe.

Masa tue memang dah gabra kena pula aku nak reverse balik posisi kereta. Nasib baik ada yang faham, diorang berentikan kereta sekejap untuk bagi peluang aku betulkan posisi. Lega bila dapat jalan yang betul semula.

Lepas tue ada lah berpusing 2,3 kali baru dapat jalan yang betul ke rumah pengantin. Inilah pengantin yang dimaksudkan. Kebetulan sama pula color baju aku dengan tema diorang.


Senyum lebar pengantin..Memang lain betul mukanya bila dah makeup, look gorgeous..


Kek pun color purple jugak


Bersama rakan-rakan yang hadir.

P/S: Kira aku jumpa juga rumah pengantin walau silap masuk one way, ada tu tersasar jauh ke UPSI..hehehe


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

5 comments:

Lovely Bella said...

muke pengantin tuh cam ade iras2 muke bini si johan raja lawak.. heheh btul x?

Gadis & Wanita said...

wahh lawa plak tgk purple theme :)

NICK IRFAN said...

gerun plak bila dgr kereta dtg menghala ke arah kita..

- zuriey - said...

Lovely Bella: yeker..tapi muka dia memang berubah habis
Gadis & Wanita: watlah tema ni nanti
NICK IRFAN: memang cuak!

Ira said...

nasib zuriey sampai dgn selamat. thanks sbb dtg wed ira. x sbr tggu zuri pnya turn. harap2 ada rezeki nk p melaka.. :D

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.