RSS

Wednesday, November 10, 2010

Saerah dah nikah?? Ijazah Fazley tipu???


2 kisah artis tapi berlainan cerita. Yang seorang dah kahwin senyap-senyap dan seorang lagi miliki ijazah palsu?? Kisah pertama mengenai Siti Saerah adik kepada artis nombor satu negara, Siti Nurhaliza telah pun diijabkabulkan. Alhamdulillah walaupun mereka bernikah secara sederhana, tahniah diucapkan.

Saerah, 27 telah bernikah dengan lelaki yang dikenali sebagai Epul atau Saiful Anuar, 27 pada 27 Oktober yang lalu. Baru je lagi ni. Dan dengarnya mereka sedang berbulan madu di Johor sekarang ini. Tak kisahlah buat majlis kecil ke besar ke yang penting K.E.B.E.R.K.A.T.A.N.. Semoga mereka berbahagia hingga ke akhir hayat.



Kisah artis yang kedua ni, Fazley dikatakan memiliki ijazah doktor falsafah (Ph.D) dan sarjana palsu dalam bidang pentadbiran perniagaan. Biar betul? Tak nak cakap banyaklah pasal isu ni..Korang bacalah statement kat bawah ni.

BBC dalam program Week In Week Out: University Challenged mendakwa Fazley memiliki Ph.D palsu dan kini mengendalikan kolej yang menawarkan kursus sarjana muda dari University of Wales.Dalam program itu, Fazley dituduh memiliki kelulusan itu dari sebuah universiti palsu.


Ada ke universiti palsu?? Means universiti ni tak wujud ke?? Pelik...Takpe kita dengar nanti penjelasan dari Fazley.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

8 comments:

Lulu caldina said...

cute template tu..serba serbi pinky..ngee

Wawa~* said...

maybe dia punya sijil tu x iktiraf kut? huhu ntah la.. bnyk gak dgr pasal hal ni... ramai x puas hati snang2 fazley guna title Dr tu... huhuhu

muchas luvas, wawa~* secretwhisper.net

Epy Ain said...

Ain pernah baca sal fazley ni..
dgr citer ROSMAH wat fitnah kat fazley sbb fazley kawen ngan anak dia dengan laki first dlu..
hehe gossip2x.. nak tau search ar video kat u-tube.. search rosmah mansur..
tp wallahualam la..

Qusyairi Hashim said...

pasal fazley tu memang betul, The Star sendiri dah pernah siarkan pasal berita ni lebih kurang setahun lepas, tapi diorang tak bagitau siapa, dalam Star, just cakap, an artist, that have a doctorate and involve in business and also have his own university. Time aku baca, memang obvious sangat tu Fazley.

And, Fazley sendiri dah mengaku pasal ni, dan meletakkan jawatan daripada kolej tu.

Universiti palsu ni mungkin merujuk kepada masters dan PhD yang "dibeli".

- zuriey - said...

Lulu caldina: suka ker..hehe
Wawa~* : boleh lak kan buat camtu
Epy Ain: rosmah buat fitnah? wah sampai camtu sekali
Qusyairi Hashim : baru saya tahu...thanks for the info

Anonymous said...

crita ni dah lama kluar , kalau tak silap 2008. way b4 dia kawin. cuma tak mentioned nama dia je. tapi yg malu nye this time announcement kat BBC London lagi. univ tu memang tak wujud....'bogus univ' . bukan sebab tak diiktiraf. Student kite kat London mostly tau crita ni tapi malas nak crita panjang.

Anonymous said...

Excellent article. Brevity is obviously your sister

Anonymous said...

silap pembetulan ye.Crita ni dah kluar and it was an issue way back in 2005 bukan 2008. Annoucement was made by British Highcomm and ireland embassy kat KL tapi liputan hanya dibuat dalam paper omputih je. paper melayu tak cakap langsung. tapi masa tu dia org tak mentioned sapa sapa cuma general statement je, supaya sapa sapa yg gatai pakai title tu ...pi dok diam diam. tapi ramai yg degil.....haaa univ of wales pun buat announcement lagi siap kluar BBC London lagi. tapi this time mentioned terus nama dia.

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.