RSS

Thursday, November 11, 2010

Review Movie: Skyline



Semalam pergi juga aku ke Screening untuk movie Skyline. Mula-mula berkira gaklah, rasa cam taknak pergi tapi rasa rugi la pula. Walaupun pergi keseorangan tapi aku jumpa ramai blogger kat sana. Cuma rasa sunyi sedikit masa tontonan sebab kerusi kosong di sebelah aku.

Sinopsis Skyline

Cerita ini bukan cerita berkaitan kereta Skyline. Mengisahkan bagaimana beberapa rakan yang berjuang menyelamatkan diri semasa Bumi di serang dengan Alien. Alien yang turun ke Bumi secara tiba-tiba menyerang manusia dan menggunakan otak manusia untuk generate alien yang baru. Nak tahu kesudahan cerita ni, adakah alien ini dapat dihapuskan atau tidak? Saksikan kemunculannya di pawagam berdekatan.




Jangan pandang ke langit..Alien akan muncul..



Cahaya biru yang meragut nyawa banyak manusia



Adegan cemas semasa diserang Alien


Kedatangan makhluk yang tak diundang


Pertempuran Alien dan airforce



Aku bagi 1/5 untuk cerita ni. Sound efek dia best, rasa macam Alien ada dekat dalam pawagam. Aku cuma tak suka sangat jalan cerita dia yang agak berterabur.


Jangan jeles dapat note book free semalam..Popcorn dengan air pun dapat juga.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

6 comments:

CikLilyPutih said...

eleh kite pun dapt jugak okeh

Privacy_Resident said...

1/5 je?

Anna Boleyn said...

wahh best gila kot dpt popcorn free. btw, rate rendah sangat tu. macam tak best sangat jer. huhu

Lulu caldina said...

tak best ke cite tu...mcm best je nampak iklan..blom tgk lagi lah

Que said...

Hehe..pegi gak smlm..spe nmpk i??Mybe rating penulis 2 sbb jln cite die yg pusing2..Tp CGI mmg mantop la..Hensem2 Alien die..Kapal dorg sebijik mcm Nissan Skyline(aku tipu)..Leh la tgk..Tp make sure ready la dengan jln cite die 2..Nice movie :P

- zuriey - said...

CikLilyPutih: heheh..samalah kite
Privacy_Resident: hehe..tak galak tuk ditonton di pawagam
Anna Boleyn: a'ah..tak best sebenarnya
Lulu caldina : iklan memang best..tapi citer..ermmm
Que: nice ker?boleh lah..ala tak perasan la pula..hehe

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.