RSS

Thursday, November 11, 2010

Maklum balas Fazley mengenai isu ijazah palsu


Betul ke isu ni dah lama terbongkar sebenarnya? Aku baru tahu selepas membaca satu komen dari Qusyairi Hashim yang berbunyi...

"pasal fazley tu memang betul, The Star sendiri dah pernah siarkan pasal berita ni lebih kurang setahun lepas, tapi diorang tak bagitau siapa, dalam Star, just cakap, an artist, that have a doctorate and involve in business and also have his own university. Time aku baca, memang obvious sangat tu Fazley."



Patutlah masa dia dapat gelaran Dr dulu rasa macam tak percaya je, macam senang je nak dapat. Hari ini dalam berita Fazley telah melepaskan jawatannya sebagai Pengarah Eksekutif di Kolej Antarabangsa Fazley (FIC). Mengenai gelaran Dr nya pula, Fazley tidak lagi menggunakannya. Fazley mengatakan yang dia tidak mengambil PhD tetapi memperoleh ijazah Doctor of Business Administration yang boleh memberi gelaran Dr.

Confius juga ni sebabnya Perbadanan Penyiaran British (BBC) dalam program Week In Week Out: University Challenged kelmarin mendakwa Fazley memiliki ijazah doktor falsafah (Ph.D) palsu dimana kelulusan tersebut dimiliki dari sebuah universiti palsu iaitu European Business School.

Tak fahamlah aku. Pengajarannya lepas ini kalau nak masuk Universiti, biar U tersebut diiktiraf. Tak payahlah susah-susah study luar negara, U dalam Malaysia pun tidak kurang hebatnya.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

6 comments:

Norasikin said...

Zaman sekarang ni semuanya boleh dibeli. Sediakan duit je banyak-banyak

darkbatman said...

btol jugak 2..kan dh confuse..gile kan..
tp nk wt cmne bende dh jd..

Lovely Bella said...

adehh.. kalo palsu bukan dr. fazley lagi la eh.. suh die jadi dr luv jerk laa. hehehe

Noor Faezah Mazli said...

Maknanye betul la palsu ek? Malu nyerrr. Punye la disanjung satu Malaysia.

Lulu caldina said...

betul-betul..

- zuriey - said...

Norasikin: tapi duit tak boleh beli ksih syg
darkbatman: 2la..brang dah lepas jgn dikenang
Lovely Bella : good idea lorh..nnti i suggest..hehe
Noor Faezah Mazli: yelatu..
Lulu caldina : betul juga..heehe

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.