RSS

Thursday, November 25, 2010

Hisap rokok memantapkan vokal


Tips baru yang aku dapat hari ini. Bagi sesiapa yang ingin menjdai penyanyi atau yang ingin mantapkan lagi vokal ini mungkin boleh membantu anda. Caranya adalah dengan menghisap rokok. Lagi-lagi kalau nak dapat suara rock macam Mus. Betul ni, kalau tak percaya korang tanyalah dengan Fiq Mentor.

Fiq mengaku yang vokalnya lebih mantap selepas menghisap rokok setahun yang lalu.Suara Fiq menjadi lebih kasar, besar dan serak sesuai dengan genre rock yang di bawanya.



"Bagi saya, perubahan ini adalah sesuatu yang baik dan bersesuaian dengan genre muzik yang diperjuangkan iaitu rock. Jika sebelum ini, saya mudah hilang suara dan sakit tekak selepas menyanyi tetapi yang peliknya sejak mula merokok keadaan itu jarang berlaku pula," katanya yang popular menerusi lagu Tiga Malam Tanpa Bintang.


Amacam, abang-abang yang hisap rokok kat luar sana leh testing suara best ke tak. Aku rasa kebetulan je agaknya suara Fiq jadi lagi mantap. Kalau dah set dalam kepala camtu habislah semua penyanyi kena hisap rokok. Nanti Siti pun hisap juga rokok sebab nak kasi vokal lagi mantap.hehe

Banyak je cara lain sebenarnya antaranya kurangkan minuman sejuk (berais). Masing-masing ada cara sendiri. Lagi baik ikut cara yang elok dan tidak memudaratkan kesihatan

P/S: Tetiba teringat member sekolah dulu nak cari pakwe yang merokok sebab nampak lagi macho..YEKER MACAM TUE???


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

2 comments:

Jey Yusuff said...

ptt la suara jey serak2 basah je. hahaha..

- zuriey - said...

Jey Yusuff: oo..hisap rokok lani ye

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.