RSS

Wednesday, November 24, 2010

Berapa gaji Perdana Menteri?

Bila tanya pasal gaji, bukan semua orang berpuas hati dengan gaji yang diberi. Yelah ada yang kerja bukan main teruk tapi gaji ciput, ada pula kerja goyang kaki tapi gaji bukan main. Selalu segan bila orang tanya berapa gaji, yelah gaji taklah sebanyak mana.Hari ini baru aku tahu berapa gaji Perdana Menteri, Timbalan PM dan jemaah Menteri, tapi tak tahu lah termasuk elaun ke tak.

Mengikut Akta Ahli Parlimen (Saraan) (Pindaan) 2005, mulai 1 Januari 2004



Gaji Perdana Menteri- RM22,826.65 sebulan
Gaji Timbalan Perdana Menteri- RM18,168.15 sebulan
Gaji Jemaah Menteri - RM14,907.20 sebulan

Berganda-ganda gaji diorang dengan gaji aku. Tapi betul ke gaji diorang banyak tue? Bilalah nak capai gaji angka mcam tu?


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

11 comments:

Skype Crew said...

skype pn ade dgr jumlahnya lbh krg c2 gk..tp xtau btl ke tdk tp yg pntg gaji dorang mmg mahal...

Murah Rezeki 1 | Majalah Solusi Daripada GreenAppleKu

Lina said...

fuhhh klu lar dpt gaji cam pm tu...abis dah rasanya bayo duit kete...pas tu cam2 bendelar belinyer heheh

Lovely Bella said...

biar btul 22k jerk.. big bos aku lagi kaye cenggitu.. huhuhu

KimiCnoL said...

tue blum masuk yg laen2 lagi..tandatangan pon dapat duit..hehe
JOM BACE ENTRY BARU
"1.Dr Rozmey idola hatiku"

"2.Kelebihan Ayat Ruqyah"

Jey Yusuff said...

itulah gaji yg tertera. kalau diorg jujur. Insyallah diorg jujur

darkbatman said...

gaji pm xde la mahal mane nk compare ngn pengorbann yg dh dia wt utk negara kkta.. hoho

NICK IRFAN said...

byk btol!! perghh!!

wanmus said...

sikit tu rasanya..tu mungkin basic kot..

- zuriey - said...

Skype Crew: yeker..betul kot
Lina: 2la kalau dapat gaji camtu first thing nak bayar ptptn
Lovely Bella : basic je kot..entahla bila pk rasa ciput je
KimiCnoL: tau xpe..he3
Jey Yusuff : ye..think positive
darkbatman: ikutkan memang tak berbaloi lah..tapi diorang banyak makan tanggung je
NICK IRFAN: nak ke?
wanmus: 2la rasa cam sikit je

Sharinginfoz said...

rasanya sesuai dengan jawatan tapi listed company lagi tinggi gaji mereka

kak ina kl said...

macam tak percaya ajer..semuga ayah cepat sembuh. cepat balik tenguk ayah tu.

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.