RSS

Thursday, November 11, 2010

AC Mizal dakwa terima ugutan dan fitnah dalam blog


Ini satu lagi kes hangat sekarang berkaitan AC Mizal dan perniagaannya di AC Konsortium. AC telah membuat laporan polis terhadap 5 blog yang dikatakan menyebarkan fitnah memburuk-burukkan nama company AC.

Selain membuat ugutan kepada AC Mizal, penulis blog berkenaan melemparkan ugutan kepada pekerja serta kakitangan syarikat AC Mizal yang didakwa melakukan penipuan berhubung harga kos dan harga jualan produk syarikat berkenaan.Malah, artis itu turut dituduh menipu pengguna mengenai testimonial daripada pesakit yang menggunakan produk gelang tangan diedarkan syarikat itu.


Sekarang polis tengah mengumpul maklumat dan menjalankan siasatan bagi mengenal pasti pihak yang bertanggungjawab.

Pendapat aku: Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang. Tengok jugalah web AC Konsortium nak kata MLM, kat web tu tulis bukan MLM, macam bentuk pelaburan pun ada siap ada Plan A dan Plan B. Mahal juga gelang yang dijual mencecah harga RM1000. Confirm ke tak sakit pakai gelang ni?? Wallahualam

P/S: Ada ke saiz gelang untuk aku agaknya,besar je aku tengok. Rasa elok aku beli gelang emas boleh jual balik, tak susut nilai.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

5 comments:

intankuterpilih said...

dengarnya memang betul sykt ni takder lesen...

jom exchange link...

Zezebel said...

Salam Kenal.
Dah dia beli magnet 15 ringgit lepas tu jual MLM beribu, adakah itu tak tipu?

NICK IRFAN said...

sy pun mula2 teringin nk beli 1 geleng tu tp tgk harga! alamak! simpan je hasrat nk beli.. hehe

- zuriey - said...

intankuterpilih: tuela pasal..camni leh jadi camtu
Zezebel: takleh cakap lebih2 nanti kena saman
NICK IRFAN: mhal kan..beli emas lagi bek

Zezebel said...

Hahahahahaha....
Kalau cakap betul pun nak kena saman?
Tapi pelik, macamana la orang tu semua boleh tertipu untuk beli ni semua?

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.