RSS

Monday, October 25, 2010

Tutorial: Cara nak delete blog yang kita follow

Tutorial buat newbie yang guna blogspot dan masih belum habis explore lagi. Kalau anda tiba-tiba rasa taknak follow lagi blog orang lain (blog tue dah tak update) atau ter'follow' blog sendiri, boleh guna tutorial ni nak delete blog tersebut dari senarai blog yang anda follow. Harap-harap yang follow aku jangan lah buat eh, teruskan follow.he3

1. Login ke page blogger.
2. Klik Dashboard.
3. Scroll ke bawah,anda akan lihat paparan seperti di bawah.



Di ruangan reading list tersebut, tekan butang manage.

4. Then akan keluar paparan seperti di bawah.



Cari blog yang nak di padamkan, then klik Setting.

4. Then akan popup satu page seperti di bawah ni.



Klik Stop Following This Site. Kalau nak stop follow blog lebih dari satu pergi ke Sites you've joined (di sebelah kiri), nanti blog yang anda follow akan tersenarai.Then klik 'stop following' mana-mana blog yang dikehendaki.

5. Bila sudah siap, cek kat dashboard semula. Blog yang anda tak nak follow tue dah tiada dalam senarai. Kalau jadi camni, kira SUCCESS.

Selamat mencuba.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

6 comments:

darkbatman said...

nk tye. cemane nk add blog dlm google account yg dr wp? aie xtau nk wt cemane..

Fara Dee Dilah said...

good info!x bes r follow org yg dh setahun x update blog:(

- zuriey - said...

@Fara Dee Dilah a'ah..tue lah..kita ada je tunggu update terbaru dia

- zuriey - said...

darkbatman: wp tue apa eh aie..tak faham

Hairul Own said...

Trima ksih atas info..mmg berguna..syukrann

budaxpinky said...

akaq...klaw terfollow blog sendiri c ne nk pdm...??

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.