RSS

Friday, October 22, 2010

Tutorial: Cara letak badge facebook di blog

Tutorial untuk mereka yang baru berjinak-jinak dengan dunia blogging dan yang ingin menambah serikan blog mereka. Facebook kan memang famous sekarang ni. So, kalau nak rakan blogger anda juga menjadi rakan facebook anda, boleh letak badge ni di blog anda.

1. Buka laman web ni http://www.facebook.com/badges/. Nanti akan keluar page seprti di bawah



2. Pilih yang mana satu yang nak diletakkan di blog. Tapi kali ini aku akan ajar cara untuk letakkan Profile Badge. Klik kat link Profile Badge. Nanti akan keluar page seperti dibawah.



3. Klik pada button blogger. Then akan keluar page seperti dibawah. Pilih blog yang mana yang nak diletakkan badge ni (kalau ada lebih dari stau blog). Dan letak tajuk yang sesuai. Pastu klik button addwidget. Nanti akan automatically widget tu ada di blog anda.



Senang je kan. Semua orang boleh buat. Dah siap tue nanti pandai-pandailah ubah posisi badge tue ikut kreativiti anda. Ok, selamat mencuba.



Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

9 comments:

cacing said...

tutorial yang bagus!

art said...

tolong jawab jap.kenape saya buat xdapt?dari dulu g..error ja..page cannot view?kenapa??adui

- zuriey - said...

cacing: thanks
art : error? kalau remove and buat lagi sekali still d same error ke

dino said...

serious dah berjam cari tutorial ni, ni baru jumpa. hehe

dino said...

oh baru perasan, TARIKH ENTRY NI ADALAH TARIKH LAHIR SAYA. haha

Nurul Azira P.Ramlee said...

terima kasih .. sangat bagus

yaya said...

NICE TUTOR !
THANKYOU DEAR <3

aNjAnG mErAh said...

senang je rupenye.baru tau.tenkiu sgt2.salam ukhuwah..:)

Lady Legacy said...

tq,

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.