RSS

Monday, October 4, 2010

Sukan Komanwel XIX New Delhi, India


Malam semalam merupakan pembukaan Sukan Komanwel ke 19 di New Delhi, India. Maka hari ini bermulanya sukan kedua terbesar di dunia itu. Pembukaan tersebut berjalan dengan lancar dan harap acara sukan juga dapat dilakukan dengan jayanya.


Persembahan dari tuan rumah memang berwarna warni. Acara tari menari memang tidak boleh dilupakan.Upacara pembukaan yang dihadiri kira-kira 60,000 penonton di stadium itu bermula dengan tembakan bunga api diikuti dengan tarian tempatan ala Bollywood, persembahan alat muzik tradisional yang diketuai pemenang anugerah Akademi, A R Rahman serta pertunjukan cahaya laser membabitkan belon terbesar di dunia yang dikenali sebagai “Aerostat” diketuai pemenang anugerah Akademi, A R Rahman.


Upacara pembukaan yang dihadiri kira-kira 60,000 penonton di stadium itu bermula dengan tembakan bunga api diikuti dengan tarian tempatan ala Bollywood, persembahan alat muzik tradisional yang diketuai pemenang anugerah Akademi, A R Rahman serta pertunjukan cahaya laser membabitkan belon terbesar di dunia yang dikenali sebagai “Aerostat” diketuai pemenang anugerah Akademi, A R Rahman.

Kontinjen Malaysia kali ini mensasarkan untuk meraih sekurang-kurangnya 10 pingat emas sekali gus bagi mengatasi tujuh emas, 12 perak dan 10 gangsa yang diperoleh di Melbourne, Australia, empat tahun lalu malah Menteri Belia dan Sukan Datuk Ahmad Shabery Cheek yang tiba di India bagi memberi semangat ke kontinjen negara yakin sasaran itu mampu diatasi jika atlet bersifat konservatif.

Good luck kepada kontinjen Malaysia. Semoga dapat harumkan nama Malaysia di arena antarabangsa.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.