RSS

Tuesday, October 5, 2010

Peringatan: Jangan letak laptop atas riba

Bahaya sebenarnya letak laptop atas riba ni. Anyway aku selalu je buat. Sambil baring, sambil duduk. Kalau baring tue siap letak atas perut. Insaf lepas ni taknak wat lagi. Aku percaya ramai gak kat luar tue yang buat especially student U. Ala aku dulu pun student gak, mesti tau kan..

Nak tahu apa kesan letak laptop kat peha. Kesan utama peha akan terasa panas. Bila panas ini akan akibatkan sindrom kulit terbakar. Kulit putih melepak nanti habis bertukar nanti. Sindrom itu menyebabkan warna kulit tidak sekata dan berbintik-bintik ekoran terdedah pada bahang panas dalam tempoh yang lama.


Ini akibat melecur sebab letak laptop atas riba.

Kalau nak tahu suhu di bahagian bawah komputer itu boleh mencecah 52 darjah Celsius. Jadi siapa yang ada tabiat camni, cuba elakkan. Kalau rasa gian sangat nak buat, buatlah dalam beberapa minit. Jangan buat berjam-jam, abis lunyai nanti kaki.



Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

6 comments:

Asai said...

wahhh.... biar betul... aku selalu jg online guna laptop sambil letak atas paha kalau kat rumah... lps ni x nak buat lagi la...

Kie-yu said...

uish
bahaya ...
bek boh je atas meja
tak pepasal kaki melepuh

L@n@ said...

la biar betul .. baru ku tahu .. tq for sharing..

- zuriey - said...

Asai : jgn wat lagi tau
Kie-yu: betul3..tau xpe..biar meja tue yang melepuh
L@n@ : betul bukan main2.. welcome

Syafrizal said...

lepas ni beli la kipas sebagai pelapik peha hehe

Anonymous said...

lau lapik kipas ad ksan jg ke ngn paha kita..

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.