RSS

Thursday, September 2, 2010

Namewee kreatif tak bertempat



Kredit Gambar: Blog Namewee

Tidak habis-habis pasal isu perkauman ni. Dulu kes video Namewee ubah lagu Negaraku jadi Negarakuku. Lepas tue lepaskan luahan hati terhadap TNB, sekarang ni luahan perasaan terhadap seorang pengetua, Puan Siti Inshah yang telah buat ucapan berbaur perkauman.

Patutlah Namewee marah sangat, yelah cikgu tue pun tak patut kuar kata-kata yang berbaur perkauman. Nak tahu apa ucapan cikgu tu masa tu..

Pelajar Cina tidak diperlukan di sini (Malaysia) dan boleh pulang ke China. Di samping menyamakan gelang yang dipakai penganut agama Hindu yang dipakai oleh pelajar India seperti rantai anjing dan amat menjijikkan.


Then, dengan kata-kata cikgu ni terhasillah sebuah lagu dan video bertajuk Nah! yang dicipta khas oleh Namewee. Namewee ni memang berhak nak menyuarakan pendapat tapi jangan lah keterlaluan. Sampai boleh menyentuh isu-isu yang sensitif. Lagipun kalau rasa tak puas hati bukan begini caranya, pergi terus buat aduan atau laporan kat balai polis. Takdelah jadi panjang berjela cerita tue nanti.

Kalau nak tengok semua hasil karya Namewee, boleh lah layari blog dia. Aku dah usha dah, memang dia ni kreatif betul.Suara pun leh tahan gak hehe..

Kredit idea asal ke Broframestone


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

4 comments:

MOFASAD said...

sebenarnya

ada orang sengaja mereka cerita dalam hal ini.

percayalah

maksud sebenar yang di sampaikan telah di salah ertikan dan di tokok tambah

Bro Framestone said...

thank coz sudi kredit cerita kat bro huhuhu T-T

mamewee xkan wat sesuatu jika tiada pokok yang bergoyang...

now.. sebarang tutur kata perlu dijaga... sebab di sini pengetua yang start dulu...

die pun ada hak untuk bersuara.. cuma cara yang digunakan sahaja susah nk diterime oleh masyarakat

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

Aku Memang BeGiNi said...

emmmm, jgn menangguk di air yg keruh, mengambil kesempatan dgn cara yg tidak betul. cikgu tu salah, namawee pun salah, dah 3 kali buat tu,..nak kata ape?

- zuriey - said...

MOFASAD: yang mana disalah ertikan tu..
Bro Framestone: yela..namewee tue cara dia bersuara memang tak kena
Aku Memang BeGiNi: tue la..namewee tue dah pernah wat silap sebelum ni. napa stil wat bnda sama kan

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.