RSS

Saturday, September 11, 2010

Kontroversi bakar Al-Quran dibatalkan

Heboh sebelum ini seorang paderi membakar al-Quran sebagai memperingati ulang tahun serangan pengganas 11 September. Rancangan ini memang di bantah oleh ramai orang. Hari ini telah terjawap bahawa rancangan jahat itu telah dibatalkan.

Memang ada sahaja alasan diorang ni nak menindas dan buat jahat ke atas umat Islam. Peristiwa 11 September dulu pun, belum ada bukti kukuh yang orang Islam melakukannya. Sini ada berita penuh mengenai "Gereja Florida batalkan rancangan bakar al-Quran"

"Gainesville, Florida (AS) 10 Sept - Gereja kecil di Florida yang mencetuskan kontroversi Jumaat lalu mengatakan mereka telah membatalkan rancangan untuk membakar al-Quran ekoran gesaan Presiden Barack Obama agar diwujudkan toleransi agama.

"Saya ingin menjelaskan dan memastikan seratus peratus bahawa tidak akan ada pembakaran-Quran esok (Sabtu) pukul 6:00 malam seperti dirancang," kata pemimpin KA Quaker Paulus kepada satu sidang akhbar.

Paulus telah berunding dengan paderi Terry Jones Florida tentang rancangannya yang tidak menentu untuk membakar atau tidak al-Quran sebagai memperingati ulang tahun serangan pengganas 11 September.

Rancangan itu telah mencetuskan kemarahan global yang dibimbangi akan menyebabkan pula gelombang serangan kekerasan ke atas negara-negara Barat dan tentera-tentera yang bertugas di Iraq dan Afghanistan.

Hal ini juga muncul di tengah perdebatan hangat di Amerika Syarikat atas rancangan untuk membina sebuah pusat kebudayaan Islam berhampiran lokasi World Trade Center yang musnah dalam serangan 2001."


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.