RSS

Thursday, September 30, 2010

Kes Paderi Benjamin Stephen Menghina Islam

First time aku tengok video paderi ini kat facebook before kuar kat media tentang ni. Memang banyak yang dia kutuk pasal Islam dan Nabi Muhammas S.A.W. Tapi masa aku tengok tu, aku ingat dia buat ceramah tue kat Indon. Dah loghat dia memang loghat Indon. Rupa-rupanya ceramah kat gereja di Kuching, Sarawak.. Memang sahaja je dia ni nak buat kacau.

Antara isi kandungan ceramahnya dia mendakwa, Rasulullah sebagai orang tua yang bernafsu terhadap kanak-kanak apabila salah seorang daripada 23 isteri baginda berusia enam tahun.
Dia yang mendakwa dilahirkan sebagai orang Melayu berkata, kaum itu dilarang membela anjing kerana menurut Islam malaikat amat takut dan tidak akan melawat rumah yang penghuninya membela haiwan berkenaan.
Dakwaan lain, adalah dosa umat Islam akan diampunkan jika mereka dapat mengucup batu Hajarul Aswad yang berbentuk seperti alat kelamin wanita.

Justeru itu, Majlis Peguam menggesa pihak berkuasa menyiasat segera kes ini. Kelmarin, Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein memberitahu, pihak polis telah diarah bekerjasama dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk menyiasat tindakan paderi berkenaan yang didakwa menyampaikan ceramah menghina Islam. Beliau berkata, ceramah yang dimuat naik ke dalam lama web YouTube itu merupakan satu tindakan biadab dan boleh menggugat keharmonian negara.

Kes ini memang serius. Boleh menyebabkan kemarahan penganut agama lain. Ini boleh memecah belahkan perpaduan negara. Kenapa lah sampai nak bagi ceramah burukkan agama lain, sampaikan jela ajaran agama sendiri. Memang tak hormat langsung dengan agama lain.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

8 comments:

~ ReD ~ said...

x habis2 lagi isu agama n kaum ni...haihhh

Makanan Aka-Ala Fear Factor [Asia]. Ada Beranikah Anda Makan?

sollehahn said...

sengaja je manggangugugat keharmonian 1 Malaysia...cewah..

Faiz said...

Kenapalah mereka2 ini cemburu sgt dengan islam..sbb dorang tahu kita agama yang terbaik...

p/s:thanks komen kt blog..setiap komen anda dihargai..=)
**HIT MY LATEST UPDATE HERE**

NICK IRFAN said...

ni boleh menyebabkan perkauman ni... agak2 la nk kutuk agama lain plak!

n@jwamz said...

YA ALLAH.........
sungguh rasa nak menangis bace..
Astagfirullah....

- zuriey - said...

~ ReD ~ : saja cari pasal
sollehahn: betul tue
Faiz : a'ahkan..mungkin gak..welcome
NICK IRFAN : 2la..apa perasaan diorang kalau kita kutuk agama diorang lak
n@jwamz : melampau kan,

Don & Nor said...

sakitnyaa hati bila tau perkara2 mcm ni. mudah2an Allah beri hidayah kepadanya dan suatu hari nanti dialah yang akan mengajak org kafir memeluk islam. amin.

- zuriey - said...

Don & Nor: dengar dia ni dulu islam pastu convert kristian terus jadi paderi. Tapi tak tau lah kebenarannya. hope dia dpat hidayah nanti

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.