RSS

Wednesday, September 1, 2010

Bayar saman secara ansuran

Ini mungkin berita baik kepada mereka yang telah disenarai hitamkan dan ingin memperbaharui lesen memandu dan cukai jalan. Mereka yang telibat kini boleh berbuat demikian dengan membayar saman secara ansuran sehingga 28 Februari tahun depan. Bila dah dapat kelonggaran camni jangan pula ambil kesempatan. Jangan buat lagi kesalahan tu.

Alhamdulillah buat masa ini aku tak pernah kena lagi saman. Kalau balik dari kampung aku mesti cek saman aku secara online. Yelah mana tahu kena sama ekor ke. Kadang-kadang kita ni tak sedar yang kita dah buat silap.

Kepada yang masih tak tahu nak cek camne saman ni secara online, korang boleh melayari laman web RILEK. Nak bayar saman secara online pun boleh. Senang je sekarang ni. Semuanya dihujung jari. Tapi kena boleh access internet la.

Kepada semua pemandu yang ada saman tue, jangan bertangguh bayar sampai disenarai hitamkan. Kena sekali cukup la kan. Buat apa kita nak abis duit bayar saman. Baik simpan duit tue pergi shoping..hehe.. Yang dah disenarai hitam tue, lepas ni jangan ada dapat saman lagi. Menyusahkan je sebenarnya saman ni. Hidup pun tak tenteram asik fikir pasal saman.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

3 comments:

Bro Framestone said...

bro xpernah kena saman

if kahwin byr ansuran ok x

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

- zuriey - said...

Bro Framestone : kawen nak bayar ansuran degan sapa?? kalau kena ansuran bek takyah kawen lagi bro..nanti lpas kawen pening lak nak fikir bayar hutag

Uthaya Uthey said...

bro klaw nak bayar saman secara ansuran... mcm mne bro ada 14 saman bro...

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.