RSS

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak 2010/1431M



Sedar tak sedar Syaaban dah ke penghujungnya. Malam ni nak tengok anak bulan nak tentukan bila puasa. Tapi aku rasa besok puasa. Lgipun orang kat Mekah dah puasa hari ini. So cmne persediaan puasa. Selalu orang just buat persediaan raya je, puasa takde pape pun. Kalau boleh tahun ni bersiap untuk puasa dan raya.

Bersiap dari segi mental dan fizikal. Kena banyak bersabar puasa ni. Jauhkan diri melakukan perkara mungkar. Tingkatkan amalan kita ke hadrat Ilahi. Time puasa ni lah nak kumpul pahala banyak-banyak.

Kalau betul besok dah start puasa, maknanya malam ni semua umat Islam di Malaysia dah mula mengerjakan solat tarawih. Aku selalu tak penuh solat tarawih. Yela perempuan kan ada waktu2nya. Tapi kdang2 miss gak walaupun tak dtg bulan..hehe

Besok pagi semua mula bangun pagi untuk bersahur. Jadi aku takde plan bersahur mana-mana lagi. Ala orang bujang, bersahur makan apa pun boleh. Isi perut sendiri. Kalau dah berumah tangga payah sikitlah kena fikir perut orang lain pula hhehe..

Akhir kata, selamat berpuasa kepada semua. Mohon maaf jika terdapat kesalahan dan keterlanjuran sepanjang aku menulis di blog ni. Yela kadang2 ayat tu pedas gak. Siapa yang makan cili api memang lah rasa pedas..hehe3 Selamat bersahur dan selamat berbuka untuk esok hari...


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

6 comments:

nur_cahaya said...

selamat berpuase....
;p

bdk bucuk :P said...

muka suci je katun tu pakai telekung.. hehe..

diraja22 said...

sama2 lah kita mengimarahkan bulan ramadhan dengan amalan..

- zuriey - said...

nur_cahaya : selamat berpuasa
bdk bucuk : a'ah..tenang je tngok..he3
diraja22 : insyaallah...

Syafrizal said...

selamat berpuasa pada awak ye
semoga bertambah berkat dan pahala
makan berpada2 dan makan benda halal k hehe

- zuriey - said...

Syafrizal : ye,,selamat berpuasa juga awk..

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.