RSS

Thursday, August 19, 2010

Memang patut kena hukum gantung

Aku rasa undang-undang baru bagi mereka yang membuang bayi tue memang patutlah. Setimpal dengan perbuatan keji dan kejam diorang. Memang patut kena hukum gantung bagi pesalah membuang bayi dan bayi tersebut mati. Aku rasa hiba dan kasihan bila tengok gambar bayi yang tak berdosa tue mati dan dibuang merata-rata.



Dalam paper hari ini ada lagi berita mengenai kes buang bayi ini. Tragis betul aku tengok bayi tue. Ya Allah, memang diorang ni tak berhati perutlah. Korang tengoklah gambar kat ats tue, kasihankan tengok bayi tue. Habis semua tong sampah kena redah nak cari bayi ini. Kalau ye pun taknak bayi tue, janganlah buang dia kat tempat macam tue. Susah sangat bagilah kepada OrphanCare biar diorang yang jaga.

Diorang ni buang anak macam buang barang yang tak terpakai. Orang yang nak anak tue ada yang 10 tahun menunggu nak anak. Diorang ni even dah terlanjur janganlah tambah lagi dosa buang anak tue. Kalau bayi tue meninggal bertambah dosanya.

Oklah taknak bersyarah panjang-panjang. Aku cuma geram je bila tengok gambar baby tue. Pada yang lain, hindarilah zina k.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

8 comments:

MOFASAD said...

manusia takde akal!

Zairie Husin said...

mmg patot

my recent post:
mari bantu cari @ sebarkan berita kehilangan adik wan nur

Butang Pena said...

setuju 200% !!!!

bdk bucuk :P said...

Sedih nye tgk.. Sedih ngan umat akhir zaman ni. Bulan ramadhan pn dia tak hormat. Sampai ati diaorg ek buang baby ni. Kucing pn tau syg kan ank dia. Kucing pn tau erti kasih syg. Mcm ustaz smlm ckp.. Yg membezakan manusia dgn makhluk lain,
adalah beragama.

pondokmerah said...

memang kena bagi hukuman lagi berat

- zuriey - said...

MOFASAD : bukan xde akal..pendek akal
Zairie Husin: betul3
Butang Pena : me tooo
bdk bucuk :P: 2la.. ada akal xmau guna betul2
pondokmerah: 2la paling berat..ada lagi berat ke

Don & Nor said...

sy pun sakit hati dgn brita2 mcm ni. mesti rs nak nangis. sangat2 benci dgn org2 jahat tuu...

- zuriey - said...

Don & Nor: memang patut dibenci diorang tue sume

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.