RSS

Friday, August 6, 2010

Binatang peliharaan yang kuat makan..

Entry ni aku buat sebab jeles tengok Romeo, kucing comel DarkBatman. Geram betul aku tengok kucing parsi dia tu. Rasa nak cabut je bulu dia yang panjang dan gebu tue. Hari ini nak share pula binatang peliharaan aku, tapi bukan kucing. Nak tahu apa binatang peliharaan aku..Jom check it out



Comel tak? Inilah my Rabbits.



Sebenarnya ada banyak dah arnab kat rumah aku. Kitorang gila tengok bulu and muka dia yang comel tue. Setiap kali pergi ke kedai haiwan mesti rasa nak beli. 2 ekor ni merupakan zuriat hasil dari pembelian arnab yang banyak2 tue.

Nak ikutkan banyak dah zuriat yang dihasilkan tapi kebanyakan nya tak hidup lama. Arnab ni masa kecil memang kena jaga elok2. Tak boleh nak selalu pegang2. Kena bagi susu pun on time. Kalau tak abis lah..

Kalau sesiapa ada pelihara arnab and rasa nak jual, baik jual time kecil camni lepas cerai susu ibu dia. Time ni harga dia agak mahal berbanding bila dia dah besar sikit. Hari tu aku adalah jual anak arnab tapi besar sikit dari ni. Orang kedai tue amik murah je sbb dia kata dah besar, takut org taknak. Padahal bulu arnab tue memang cantik. Oleh kerana dah banyak sgt arnab kat rumah, setuju jela dengan harga yang diberi.




Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

6 comments:

MOFASAD said...

suka bela buaya


>>______<<

tim said...

tak sedih ke masa jual arnab tu?

rhapsody LiN said...

arnab2 ku mati kne gigit semut. ade yg mati kne gigit anjing jiran.. ade yg lari dri rumah. huhu

- zuriey - said...

MOFASAD: buaya darat ke?hehe
tim: sedih gakla..rasa taknak jual je tapi dah banyak sgt kat rumah tu
rhapsody LiN : ala ciannya..sedih saya mendengar..sabar ye

~ ReD ~ said...

serius comel arnab2 tu.. rasa nk cekik2 jeeee..hahaha


Entri Hari Ini : Akibat Dari Gatal Tangan... dan Hari-Hari Mimpi Ngeri Boleh Bawa Maut Tau!

- zuriey - said...

~ ReD ~: agak2 lah..cian arnab tu mati kena cekik

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.