RSS

Thursday, July 1, 2010

Tips blogging: Tingkatkan trafik anda



Aku pasti ramai yang dah buat post pasal tajuk ini. Kali ini aku hanya nak kongsi dari persepsi aku sendiri. Kalau rasa nak ikut apa yang aku kongsi kan ini, baguslah. Kalau taknak pun takpe. Tiada paksaan. Ini cuma perkongsian dari aku.

1. Kalau nak orang datang kat blog kita, kenalah tarik diorang dengan membuat entry di blog. Tak kisahlah entry pasal pe pun tapi biarlah yang menarikkan. Kalau aku dulu memang sehari 1 post je kadang-kadang memang takde post langsung. Bila cek kat nuffnang bilangan visitor memanglah ciput. Then aku pun tingkatkanlah bilangan post aku. Alhamdulillah ada sedikit perubahan kat bilangan visitor. Kadang-kadang kita memang rasa entry kita tue takde orang nak baca. Tapi jangan risau, sampai satu masa ada gak keyword dalam post kita tue yang akan mengena. Yang penting jangan berhenti menulis.



2. Rajin-rajinkan diri melawat blog orang lain. Lepas tue jangan lupa tinggalkan jejak. Bukan payah pun kan. Kita kena give and take. Sama macam hadiah. Kalau nak orang bagi hadiah kita bagilah dulu hadiah kat orang tu. Bila dah melawat blog orang lain, komenlah kat entry diorang. Itu yang seeloknya. Kalau malas atau takde idea nak komen, just say 'HI' kat chat box diorang. Confirm nanti diorang akan datang melawat blog kita juga.

Cukuplah setakat ini. Ini merupakan 2 cara paling penting nak tingkatkan trafik. Mudah dan berkesan. Kena selalu amalkan baru leh jadi macam RedMummy.



Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

4 comments:

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

kalau tak de mood nak buat blogwalking macam mane pulak? tapi nak trafic tinggi? hehe..ade cara tak ?

- zuriey - said...

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤- thanks for the question. soalan yang bagus. kalau xde mood blogwalking, ada kanlah mood tulis entry. kalau dua2 takde mood, tiada siapa leh menolong

Syafrizal said...

ye rajinkan juga datang ke blog saya ye hehe

- zuriey - said...

Syafrizal: datang nya..tapi kdang2 dtg xde entry

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.