RSS

Wednesday, July 21, 2010

Remaja Melayu otak kotor



Sungguh memalukan.. Remaja Melayu lagi ramai yang melayari laman web lucah berbanding bangsa lain. Mana lah tak meningkat masalah sosial di negara ini. Inilah punca sebenar kepada masalah tersebut. Benda-benda porno sebegini mudah di dapati di Internet. Search je apa yang korang nak confirm akan dapatnya.

Aku amat sokong kalau negara Malaysia juga menapis web-web sampah ni. Memang tak memberi manfaat langsung. Laman web lucah ni yang menyebabkan remaja-remaja sekolah lagi 'advance' dari mereka yang dah berkahwin.

Cuma satu sahaja yang aku risau. Diorang ni banyak alternatif lain kalau satu jalan tu telah disekat. Kalau dah takleh surf web porno ni, may be diorang akan guna kan handfone pula. Bukan susah sgt kan. Rakam je, lepas tu sebar. Dalam sekelip mata semua orang leh tengok.

Ibu bapa kenalah selalu tinjau anak mereka. Jangan lepas kan anak camtu sahaja. Budak-budak ni bukan boleh percaya. Kata nak pergi study group kat rumah tapi lain yang diorang buat. Lagi satu, cyber kafe pun janganlah nak kaut untung semata. Jangan bagi chance kat budak-budak ni serve bnda-bnda yang merapu ni. Banyak secure computing yang boleh digunakan nak sekat diorang ni.

Pesan aku kepada remaja Melayu sekarang, jangan terlalu ralit dengan benda-benda camni. Fikirkan masa depan anda. Sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tidak berguna.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

4 comments:

Snoop said...

nizam sokong sangat lau gov Malaysia blok web2 porno ni...
lagi satu, saman je remaja2 melayu beragama islam yang berpegangan tangan di khayalak ramai...
mungkin itu juga merupakan langkah yg agak baik...
paling penting peranan ibu bapa yg sentiasa memantau anak2 mereka sehinggalah mereka matang berfikir....

suhaida shukor said...

tu lah. budak laki ni, susah nak dijaga... nyampah. eh boleh tak nak emo? HAHA.. jangan sampai rogol dah la, tp tu la punca desak gf serah everything kan?

- zuriey - said...

Snoop: betul tue.. kalau kena saman diorang yang pegang tgn tue, memang ramai yang kena
suhaida shukor:budak2 ni memang selalu kena pantau

zunairah humaira said...

diaorg ni dah terlalu advance..rasanya masa zaman kita dlu..ibu bapa shja yang pki hndphone..dan ibu bapa akan pantau penggunaan internet..tp skrg ni..kerja sek sumer dah pki internet..dah maju..tak blh nk ckp jugak..takkan ibu bapa nk ngadap diaorg je kan??..huhu..

~semoga ank bangsa semakin bijak menggunakan teknologi..aminn..~

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.