RSS

Tuesday, July 13, 2010

Free netbook for Malaccarian only




Berita baik kepada semua penduduk Melaka.. Orang yang tak duduk Melaka kalau nak pun boleh. Boleh tengok jela..eheh Kerajaan Melaka sekarang nak menggalakkan penduduknya menggunakan jalur lebar. Kalau boleh 1 rumah mesti ada 1 komputer. Tapi adalah syarat-syaratnya. Hari itu aku balik Melaka, kebetulan diorang buka booth tuk bnda ni, aku apa lagi join lah. Netbook free tue sapa taknak kan.

Nak tahu macam mana nak dapat netbook percuma ini. Baca syarat-syarat di bawah ini.

1. Pendapatan bulanan isi rumah mestilah RM3000 dan ke bawah bagi yang duduk di luar bandar
2. Bagi yang duduk di bandar pendapatan isi rumah RM5000 dan ke bawah

Kalau lepas syarat ini korang leh la apply. Nak apply kat mana. Klik kat SINI.

Ada 2 jenis netbook yang korang boleh pilih samada netbook 1Malaysia atau pun HP. Netbook ni dah siap sekali dengan Streamyx Internet. Ikut korang lah nak pilih speed pe tuk internet tue. Tapi yang internet tue kena bayar selama 2 tahun kontrak. Kalau dalam tempoh tue korang terminate, korang akan di denda dan netbook akan di rampas.



Murahkan bayaran Streamyx bagi komputer 1Malaysia tue. Kira sesiapa pun mampu memilikinya. Lupa lak nak bagi tau spec tuk netbook tue. 160GB or 250 GB hard disk dan 1 GB memory. Okla tue kalau takat nak server tenet kan. Nak tau lebih lanjut layari www.melakabroadband.com.my.

P/S: Semalam aku tengok iklan kat tv1 pasal bnda ni. Rasa mcam 1 Malaysia je ada.. Negeri lain aku tak sure la, tapi Melaka confirm ada


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

5 comments:

faiz said...

best! tapi ada kawan haritu dapat, laptop tu rosak..xtau nape

fndrocka said...

bilalah selangor nak bagi isteri percuma

- zuriey - said...

faiz : dia amik netbook mana..ada guarantee 1 tahun kan
fndrocka: isteri percuma??1st time dengar

~ ReD ~ said...

isteri percume??haha..

ala...KL-ian x dpt free ke?:D

Latest Entry : Miliki Kereta Mengikut Umur Anda. Tengok Mana Yang Sempat Laaa...

- zuriey - said...

ReD: kl tak tau la..kena contact telekom kalau nak tau

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.