RSS

Tuesday, July 6, 2010

Adegan hangat di LRT

Kisah ini terjadi pada hari ahad yang lepas. Tak berkesempatan nak kongsikan. Anyway aku rasa korang pun pernah hadapi kot situasi sebegini. May be aku baru first time nampak depan mata, tu yang agak teruja sikit.he3

Camni ceritanya, Ahad lepas dalam jam 5.45 aku on the way nak pergi Jaya Jusco Wangsa Maju naik LRT. Yelah senang naik LRT,jap dah sampai. Jimat pun ye gak. Satu stesen je pun.Sesampainya aku kat LRT tue, aku pun menuju lah kat platform tempat menunggu tue. Hari tue aku agak 'rajin' sikit, so aku naik lif jela tuk ke atas.

Bila terbukanya pintu lif tue, aku melihat sesuatu. Adegan hangat tue. Nampak sepasang merpati 2 sejoli tengah berdakapan. Aku tak perasan sangatlah mukanya masa tue, sebab diorang membontoti aku. Kedudukan diorang memang rapat gila. Si lelaki tengah peluk si perempuan. Diorang duduk bersebelahan masa tue. Aku memang tak nampak muka diorang langsung. Aku rasa masa tue diorang tengah....



kiss mouth to mouth.. Memang lekatlah muka diorang berdua tue. Aku perhatikan je diorang masa tue. Tapi tak bergerak langsung. Aku risau gak kalau-kalau memang betul melekatkan, leh aku panggil ambulans.

Memang aku respek lah kat diorang sebab tak tau malu langsung. Rasa tak segan je orang yang turun dari LRT tengok diorang. Bangga agaknya orang lain mana berani macam diorang. Sampai aku naik LRT baru nampak sipi2 muka diorang. Yang lelaki tue muka macam Pak Arab,yang perempuan tak pakai tudung tapi muka nampak mcam orang Melayu. Kalau Mat Saleh ke Cina ke aku tak heran lah sgt. Tapi rasanya diorang pun malu nak wat camtu kat negara kita ni.

Satu je aku nak tanya kat korang. Kalau korang jumpa mereka yang beraksi macam ni, korang buat pe eh. Berani ke nak tegur. Ke biarkan macam pe yang aku buat. Aku sekarang dah tak berani nak tegur orang yang tak dikenali. Macam-macam kes nanti leh jadi. Dahla aku sorang-sorang je.

Nasihat aku kepada semua, tak kiralah korang dah kahwin ke belum ke. Janganlah buat aksi macam tu depan khalayak ramai even dah berumah tangga. Tak manis dipandang orang. Kalau budak2 tengok mesti rasa nak ikut wat. Buatlah kat tempat tertutup. Kalau yang belum kahwin, nikah dulu baru leh wat aksi camtu k.


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

10 comments:

Nazz@Purple said...

:D..kalo staf mat salleh kat opis ni..biasa ar wat cm tu...wife dia rajin teman kan dia mkn time lunch..1st time tgk..terkejut..tp lame2 dh terbiasa tgk..lg pun memang wife dia pon..klo org lain..memang nak mrah ar...bermanje manje lak dikhalayak ramai

Miss Izah Mohamed said...

kalau yg dah kawin dia tak kemaruk sgt nk buat mende camtu kt public..
klu adegan cmtu tu biasenye org2 yg belum kawin aje yg buat kt public plus tak air muka.. xpun muka dorang terletak kt lutut.. wakakkakaa

Faiz said...

lau nk tegur..tye je LRT tingkat berapa ye..hehe..lau nk lg panas..wat2 cm bru dtg KL then tye..maghrib kat sini pukul brape ye..haha..lau dia islam..then xterasa bile tye cm2..mmg la..dh xlme la tu..
Hit My Latest Update

miss cahaya said...

kena rakam tu aksi mcm tu...hahahhaha
pstu upload kt utube..kui2....

- zuriey - said...

itulah..takde kamera lak nak rakam masa tue

Anak Perak said...

alo aku pernah nmpk kat escolator pavi.releks jer diorg bcium.hik3..

Klu aku la,nk bcium cover2 ckt.hak3..gilo

aYu said...

indon tak??
diorg kan dh anggap ni ngr diorg sendiri
tp idea rakam aksi tu best gak hahahahahaha
thanks to miss cahaya hik7

- zuriey - said...

Anak Perak: itulah pasal, agak2 la kan..tak malu kot
Ayu: entahlah..rakam? nasib bek aku tak bawa kamera..ko ni xbek lah..hehe

Aku Memang BeGiNi said...

tu la, akak pon pernah tgk aksi yg same,,, selam 15 min juugak la tpksa tgk aksi tuh, akak dgn kwn2 buat derk jer, sambil mencebik, dalam hati, macam diaorang je yg bercouple kt dunia nih

- zuriey - said...

Faiz : bagus gak idea tue..lain kali nak try la tanya
Miss Izah Mohamed: a'ah..diorang takleh tahan, kat public pun jadi
Nazz@Purple: wife takpela..tapi kalau mat saleh, taklah heran sgt..dah budaya camtu

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.