RSS

Monday, June 21, 2010

UPSR dan PMR mahu dimansuhkan?

Orang yang paling gembira dengar pasal berita ini sudah tentu pelajar-pelajar kita. Melompat keriangan diorang kalau UPSR dan PMR dimansuhkan. Mana tidaknya, tak payah nak perah-perah otak lagi. Study gitu-gitu jela. Setakat ujian bulanan je, takdelah diorang heran sangat.


Bilalah nak masuhkan UPSR dengan PMR ni? Tak payah aku study gila macam ni.

Bagi aku, kalau nak mansuhkan PMR okla. Tapi UPSR tue rasanya biarlah ada. Sebabnya inilah kayu pengukur mereka pada tahap sekolah rendah. Lgipun UPSR ni lah yang akan menentukan ke mana arah tuju diorang lepas tue. Maksudnya kalau dah takde UPSR, maka tidak bergunalah lagi level-level sekolah menengah seperti sekolah-sekolah asrama penuh dan sekolah agama.

Harap pihak kerajaan kaji sedalamnya tentang efek pemansuhan ini. Yela kalau boleh kita nak benda yang lagi baik bukan buruk. Ini semua akan menetukan masa depan seseorang. Jadi, keputusan yang tepat mesti diambil.

Sumber : Kosmo Online


Klik sini untuk memiliki Acer Aspire One secara PERCUMA !!!

4 comments:

helena's said...

2-2 takyah mansuhkan..lagi teruk budak2 nih nt,

student said...

munhkin ditangguhkan dulu.
saya rasa kita semua belum bersedia untuk perubahan ini.

Bro Framestone said...

50 tahun lagi dah xde peperiksaan kat u n pusat memandu he,,,23x

ujian dlam kubur pun xde dah kot... xpoyh tnye... terus sebat je he..23x

Feel free to visit
BroFramestone Blog

- zuriey - said...

helena's : memang.. lagi malaslah diorang nak belajar
student: buat satu-satu dulu. tengok cmne kesannya
Bro Framestone: kalau tak de exam tuk amik lesen, abis la huru hara nanti. ada je excident every minutes

Related Posts with Thumbnails
 
© Copyright 2010 zuriey86. All rights reserved.